Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

uzahitefr

miképpen lehetne  kivitelezni? Lefejtő maróként is tudnám igy használni a marógépem.

000000000

Igen, a CNC lefejtés az egyik kedvenc szinkron témám. Csak sajnos ehhez a Mach kevés lesz ... Nulladik lépés: a maró főorsóra tegyél fel egy encodert feladattól függően 200-500 körüli felbontással fordulatonként. Utána már azt fejtünk le, amit csak szeretnél!:) Persze léptetős hajtású gépnél előbb lehetnek dinamikai korlátok meredekebb lefejtéseknél.

Miki2

Szervusz Tíbor!
Ha ez lehetséges, akkor az eszterga főorsó, és a vezérorsó (értsd "Z" tengely) közötti szinkronizálás is lehetséges.
És mindezt egy frekiváltóval vezérelt asszinkron motoros főhajtás melett.
Vagy nem jól gondolom?

000000000

Igen, jól gondolod. A menetvágás CNC-n is hasonló szinkron vezérléssel történhet meg.

Miki2

Már több dologgal próbálkoztam, de a Mach3 makacsabbnak bizonyult nálam.
Az időben bekövetkező periódus ingadozást, valamint a terhelésből adódó fordulatszám csökkenést a Mach3 nem tudja kompenzálni.
Eddigi tudásom alapján.
Lehet, hogy nagyon keveset tudok.
Ha erre tudsz valami olyan megoldást, amely bármilyen fordulatszámon lehet használni, szívesen megfogadom tanácsaidat.
Már odáig jutottam, (talán a tudatlanságom miatt) hogy át állítom a gépet az EMC2-re.
Persze ez sem egyszerű, mint azt a Kola példái is mutatják.

uzahitefr

dc szervós a gépem. és elég stabil akár egy 3 modulos lefejtőmaróhoz is. mu 250 es marógépet épitettem át cnc nek

000000000

Akkor semmi gond, ha ott a jeladó is már a főorsódon, akkor szóljál, és lefejtünk egy fogaskereket.

uzahitefr

rendben ! keresni foglak. köszönöm a segitséget

Sanyi Bá

Segítséget kérek a Mach3 maráshoz:hogyan lehet egy kézzel írt megmunkálást 90 fokkal elforgatni egyszerűen (pl: egy G kóddal esetleg egy Rotation parancsal). Előre is köszönöm.

000000000

Megcseréled az X kimenetet az Y -onal. adig amig ezt marod, és elfordulva marja.
Ügy értem, át írányítod a port beállításnál.

w0hgtwf3w

Uraim, kellene egy kis segítség, az új vezérlő beállítása után minden jól működok, DE a maróprogram lefutása után mikor visszaáll a gép az induló pozicióba utána a nyilak nem mozgatják a tengelyeket, egy reset bekapcsolás kikapcsolás után újra működnek a gombok. Kérem ha van valakinek valami ötlete siívesen fogadnám. Előrr is köszönöm

xkbv3nx0d

JOG visszajelző felirat aktív vagy inaktív?

w0hgtwf3w

horcsab

G68 és az elforgatás szöge.

000000000

Pontosabban G68 R90
Az R után írt érték szögben van megadva.
Mínusz előjelel is működik csak akkor nem CCW hanem CW forgat.