Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

x4rhew5r3

KoLa

Erről még nem hallottam! KFlop !
Az én megoldásom nem ilyen komoly! csak "játszottam kicsit" az EMC2-höz felszerelt 100 réses tárcsával , a két optokapu jelét bekötöttem a Tuba István usb paneljébe, a Z MPG helyére, és kész, a jog inkrementbe beírtam a menetemelkedés századrészét és már működik is oda-vissza forgatva is , ezt az EMC2 se tudja!

ANTAL GÁBOR

Elörebocsájtom hogy KOLA A  BARÁTOM  és rengeteget tanulok tőle és remélem nemsokára okít is . De a készülő ( kb 3 éve) és talán már tényleg befejezésre kerülő lengőkéstartós sokszögesztergám vezérlésével ezt meg lehet csinálni nem kell sem MACH sem EMC2 csak egy főorsójeladó és egy elektronikus gearos szervo vezérlő . (valójában egy szinkrontengely vagy más néven mester szolga kapcsolat  persze beállítható gearral . Laborasztalon 3 éve kész ...

2dbfy8y

[#eljen]
Szóval akkor a Mach mégis csak jobb![#nevetes1]

ANTAL GÁBOR

3 percet késtem .. de akkor hasonló a megoldás Valójában Tuba István panelja a z elektronikus gear funkciót csinálja

KoLa

Na persze így az EMC2 is tudja!
Ez csak egy régebbi elgondolás kipróbálása volt , írtam is akkoriban erről itt, de nem megoldott a kódból való használata!

svejk

Te adtad neki? :))
Ha jól emlékszem Egyújabbgépépítő is használ ilyen hardware-t.

KoLa

Olyasmi! egy körbefordulás 100 inkrementális lépés!

svejk

Ja, csak szívatsz bennünket :(

KoLa

Ez nem az! csak egy probléma megoldása!:)
Így akartam régebben a Mach3-l a fixen befogott menetfúrót használni!

svejk

Ja.. régen én is akartam TTL IC-kel norton szekrényt csinálni...

Egyújabbgépépítő

Kb. 2 éve használom a Kflop nevű USB illesztőt.
250 USD volt (USA-ból rendeltem), de nagyon megérte.  
Stabil USB kapcsolat, C ben lehet írni kiegészítőket.
Saját szoftverével nem csak lineáris gyorsítást tud.

KoLa

Ezzel a KFlop-al  meg lehet oldani a szinkronizált mozgásokat a főorsóval vagy nem?

svejk

Ezt a szinkronizációs lehetőséget Neked már felajánlotta Tibor45 egy párszor. Miért nem próbálod ki egyszer?

HJózsi

A CNCZone-on yantra3d szerint meg, mert nála megy : " I can rigid tap on my mill and thread on my lathe w/ the kflop and mach3 as well."  http://www.cnczone.com/forums/x3_sx3_g0619_g0463/89210-x3_build_-_kflop_snapamp-10.html" TARGET=_fnew>a #109-es hozzászólásban írja ...  
Nagyon jó cuccnak néz ki ez a KFlop, csak nem olyan egyszerű "betekerni" mint egy G320-at ... :)
Itt ír a http://dynomotion.com/Help/Mach3Plugin/Mach3RigidTapping.htm" TARGET=_fnew>Rigid Tapping-ról