Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

xkbv3nx0d

az a baja, hogy időnként elhagyja a kommunikációt és leáll a motor... na ez mondjuk egy 4 órá munka közben gáz lehet, amikor megáll a fordulat és eltörik a szerszám:( akár

000000000

Igen , ez nem szerencsés.
Esetleg meg lehetne próbálni kidobni a képletből azt az USB-s RS485 átalakítót és helyette betenni egy RS232-RS485-os verziót ami az alaplapra csatlakozik közvetlen.
Viszont a legolcsóbb és megbízhatóbb ha építesz egy PWM 0-10 voltos kis panelt és ezzel vezérled.

xkbv3nx0d

azért akarnék csinálni inkább egy ilyen pwm-es vezérlőt, az biztos hogy fixen megy. csak ehhez meg nincs tapasztalatom, így segítség kellene.

besirkyjh

Szia  

Létfontosságu a PC-röl szabályozni a maromotor fordulatát ?

xkbv3nx0d

annyira nem, csak mivel egy zekrényben van az inverter nehézkes állandóan kinyitogatni meg átállítani... így ha már mindenképpen kell valami akkor inkább ez mint egy külső potis megoldés

lari

Miért csinálhat olyat a Mach, hogy munka közben gondol egyet az egyik tengely motorja és önálló életre kel?

D.Laci

Léptatö vagy szervó?

lari

besirkyjh

Értem .

Nem bosszantani akarlak de akkor tegyél a föorso alá egy lézeres maroszár törést jelzö elektronikát és ha 4 oránként törik a marod akkor automatikusan kicseréli magának és folytatja a munkát :))  
Gondolom ezt nem akarod ?!  
Milyen komunikácio áll le ? A ferkiválto ? A PC ? A Mach3 ?

besirkyjh

Szia  

Nekem is volt hasonlo de nem a Mach3 csinálta hanem a haverom aki az épületen kivül Hiltizett .( át furta a tárgyasztalt , 40mm-es MDF ) Föld probléma illetve árnyékolás volt a megoldás !
Ja és léptetös volt a gép .

lari

Mit kellett földelni és árnyékolni?

000000000

Szevónál kontakthiba szokott ilyet okozni. Az enkóder vezetékeit vizsgáld át. Különösen a csatlakozásokat.  

besirkyjh

Földhurok volt és ez szedte össze a zajt , azt szoktam csinálni hogy minden vezetéket ( vékonyat vastagat ) árnyékolt kábelböl csinálok .Nemtudom hogy a szervonál a motor vezetékeit szokták e de szerintem nem árt neki .
Mindig ugyan az a tengely szokot hibázni ?

lari

Köszi megnézem

lari

Ez volt az első "éles" marása a gépnek
A motorkábeleim árnyékoltak.
Földhurok sincs, mert a kábelek árnyékolása csak az egyik oldalon van bekötve, a motornál.
Egyébként paraméteres programozással történt a művelet.
Maró nélkül újra próbáltam jó nagy előtolással(csak a levegőben) de nem jött elő....