Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

kr97pwss2

A PCAMCIA problémához hasonlóan már régóta gondolkodtam, hogy hogyan lehetne egyszerűen felvenni a nullpontot megmunkálás előtt. Ez főleg akkor gond, amikor nagyobb munkaterületű gépen kell beállítani, és a bill. nem ér el. A megoldás egy távirányító. A neten találni sok leírást és kész termékeket is, de mindegyi vezetékes, és az általában útban van. Ezért készítettem egy rádiós távvezérlőt a Mach3-hoz. Az első tesztekről itt egy videó:  
http://www.youtube.com/watch?v=XdDOKsQK9uo" TARGET=_fnew>http://www.youtube.com/watch?v=XdDOKsQK9uo

KoLa

Gratulálok! kitűnő fejlesztés!max hány csatornát tud?

Sz.József

Ez nagyon ötletes.
Gratulálok.
Erről is van/lesz leírás a honlapodon?

kr97pwss2

Ha rádiófrekvenciás csatornára gondolsz, akkor 64-et terveztem, ezt a részét most fogom még befejezni.

kr97pwss2

Hamarosan a honlapon is lesz több infó, de még a programját teljesen be akarom fejezni.

000000000

Hello mindenkinek.

Azt szeretném kérdezni, hogy most állitjuk be a Mach3-at a mechanikával. A Z es az y tengely mozgatása jól müködik , de az x tengely valami miatt nem jol mozog. Ha 150mm et elmozditom a 0   pontról jól müködik viszont ha visszaküldöm a 0 pontra csal vagy 2mm-et mi lehet a gond? nem kottyan a tengely akkorát. Nem jól van valami beállitva a setup-ba? Eny teszt nyákot próbáltunk de látszik h elmászik az egész X tengely.  

Előre is köszi.  

http://kepfeltoltes.hu/120206/nyak_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

000000000

Kínai tb6560 vezérlő?

besirkyjh

Szia  

Nem feltétlen beállitás mert akkor oda vissza igaz lenne .Lehet elektromos , lehet mechanikus a probléma .Több info kellene .
MIlyen léptetöket használsz , milyen vezérlövel és táppal , mekkora a valos holtjáték stb ?
Azt kellene meg keresned hogy mi a különbség az oda vissza mozgás között ( ha ez a hiba állando ) .

Jozs

Esetleg próbáld felcserélni az X és Y motorokat ( a vezérlőn keresztbe dugod ), hogy átmegy-e a hiba.

sanka74

Szia! Egy kicsit írjál bővebben a gépedről,szervos vagy léptetős, vezérlő tipusa stb. Elképzelhető hogy zavar megy az encoder vezetékbe valahonnan, én is így jártam. Kicseréltem árnyékoltra és utána jó lett. Az LPT csatlakozásod hogy néz ki? Itt is mehet bele zavar, pláne ha nem közvetlenűl egy vezetéken megy bele a pc-be, hanem esetleg közbe van még egy csatlakozás is..

000000000

Igen kinai vezérlő van benne.

1 tized a kotyogás.  

Megpróbálom felcserélni a motorokat.

Léptető motorokat használok, ha nem lessz jó árnyékoltra kicserélem a kábelt.

Egyenlőre köszönöm mindenkinek ma megnézem.

000000000

A kék vagy a piros nyákos verziód van?
Léptetős rendszernél nem nagyon számít hogy a motor vezeték árnyékolt vagy sem.
Talán segít a csere , de kicsi az esélye hogy ez okozná a problémát.  
Sajnos az a tapasztalatom ezekkel a kínai csodákkal hogy normálisan csak fél lépéses üzemmódban működtek nálam.
1/8 és 1/16 lépésben szemmel láthatóan is egyeletlen volt a járása és nagyon könnyen lépést is veszített.
Volt szerencsém a kék verziónál tapasztalni olyat hogy a sebesség függvényében változott a megtett távolság.
Ezt nem is sikerült orvosolni csak a komplett vezérlő cseréjével.
És mielőtt valaki azt mondaná hogy ezek légből kapott dolgok az sajnos téved, mert ezeket tapasztalatból mondom.
A fórumon megfordult vezérlők típusai 80%-hoz volt szerencsém tesztelni kipróbálni.
Érdekesség képen volt szerencsém 3 fázisú léptetős rendszerhez is, kicsit meg is lepődtem mikor nem találtam csak 3 vezetéket a motorból kivezetve  [#idiota]
Légyél szíves megnézni a Mach-ban a motor tuningban a step pulse és dir pulse értékeket és ha ez 0-0 akkor átállítani 4 és 4-re.
Elsősorban ez talán megoldja a problémát így kezdetnek.  

zoli0302

Üdv Urak !
Van valakinek arra ötlete, hogy a mac3 ba beágyazott összes segédprogramot hogyan tudnám költségkímélő módon elérni ?

000000000

Kár, hogy az MSD a ki nem próbált 20%-ba esik, velük még soha semmi gondom nem volt!
Én mindenkinek csak MSD vezérlőt ajánlok!
Megéri az árát! Én mindegyiket a Klavio Kft-nél vettem.

Miki2

Ezek olyan fejlesztések, amire tényleg szükségünk van.
Gratulálok.
Egy kérdésem azért lenne: Már elég hosszú ideje téma a tengelyeknek a főorsóhoz történő szinkronizálása.
Az új, még fejlesztés alatt álló UC 500-as mozgásvezérlőnél meg lehetne oldani ezt a problémát?
Ez főleg az esztera menetvágás (G76, G32) és a marógép menetfúrás opcióknál lenne nagyon lényeges.
Ha ez első nekifutásra megoldhatónak látszik, magánban leírnám az elképzelésemet.