Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

segítségre lenne szükségem M kód írásban.
írtam egy M902-őt. csak ennyit tartalmaz.
DoOEMButton(1001)
a feedhold gombot kellene lenyomnia.
ha az M902-öt belerteszem a gkodba, meg kellene álnia a proginak,de nem teszi.
Mi lehet az oka.

g1 x0,y4
g1 x9,y5
m902
g1 x10,y1
m902
g1 x1,y0
m30

000000000

Szeva miért akarod megálitani a műveletet?

kr97pwss2

Szerintem az M1 utasítás használata jobb lenne ("General Logic Configuration" menüben előtte engedélyezni kell a "Stop on M1 command"-ot), mert a Feedhold, nem azonnal állítja meg a mozgást, hanem először kiüríti a belső puffert, ami miatt nem valószínű, hogy a kívánt G-kód sornál fog megállni, hanem egy félig végrehajtott mozgás közben. A makrós megoldás valószínűleg azért nem működik, mert csak pár G-kódos programot írtál és a pufferbe már kiszámolta a teljes programodnak a mozgásait előre. Remélem érthető volt amit írtam :)  

xfg6v697j

reverse run kellene a megállítás után,de az M00 után átvág mindenen és a kezdőpontban landol,ahelyett,hogy visszafelé hajtaná végre a programot.

xfg6v697j

a leírás szerint a dfeedhold a lehető leg rövidebb időn belül megállítja a programot,mivel én egy g utasítás után adtam meg m902 formájában,ezért úgy véltem,hogy mivel amúgy is áll már a gép,nem fog tovább menni.

kr97pwss2

Ja bocs igazad van, amit írtam, az csak akkor érvényes, ha a Space gombot megnyomva aktiválod a feedhold funkciót, G-kódban, M902-vel nálam megállítja (kipróbáltam).

Béni

A makrót a megfelelő könyvtárba tetted?
Nekem teljesen jól működik az alábbi tartalommal (is).
(A státus sorban üzenet jelzi, ha a makró lefutott.)

While IsMoving
Sleep(100)
Wend
DoOEMButton(1001)
Message ("M902 lefutott!")

xfg6v697j

kiírja,hogy m902 lefutott,de mégsem áll meg :-(

Béni

Nincs ötletem. [#nemtudom]
Sajnos, a Mach nem a következetes és megbízható működéséről nevezetes.

kr97pwss2

Vedd ki a pipát a "No FRO on Queue"-től, szerintem akkor menni fog nálad is.

xfg6v697j

nincs kipipálva

Béni

Van hatása a dologra. Kipipálva nekem sem áll meg.

xfg6v697j

bekapcsoltam a hangszórót,és kiderúlt,hogy hangjelzést kapok az m902 végrehajtásánál,ezérz viszatettem az én verziómat és kiír egy hibaüzenetet"nothing to feedhold" az én olvasatomban ez azt jelenti,hogy nem hajtotta végre.

xfg6v697j

mindenkinek köszönöm a segítséget.
a megoldás, letoltam a mac-ot ,és feltettem egy másikat.
öt perc alatt megvolt,és most minden jól működik.

000000000

Srácok, segítség kellene.

Újratelepítettem a gépemet, elkezdtem beállítgatni a paramétereket, de a motor tuning menü nem jön be.

Mi lehet a gond?

Köszi előre is a segítséget!