Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

3ihs2v23

Igen, az AutoCad alapból be van állítva kerekítésre. Ha a szögértéken nyomsz egy jobb gombot előjön egy legördülő menü és az egyik pontja a pontosság beállítás, ott meg lehet adni hogy hogy kerekítsen. 0,029 fok :-)

D.Laci

Mind a kéttő tengelyt kel korigálni?

Béni

Természetesen.

Béni

Ha a megadott X érték átmérőben értendő (valós elmozdulás csak 197,9), akkor a szögértéket módosítsd erre:
0.001010614

Rabb Ferenc

Ha a kerekítési pontosság "0"-ra van beállítva, akkor igen. De ha nyolc tizedesre állítva, akkor 0,02895188 fok a kiírt érték.

000000000

Gondoltam, hogy nem 0, ezért is kérdeztem rá...

000000000

Az nem egészen világos hogy miért használsz itt függvényt, hiszen ennek az értéke utána végig állandó.
Azaz ez csak egy korrekciós konstans tényezős adat így, és a kis szögekre ráadásul igaz az a kerekítési tétel, hogy sin(x)=~x
Azaz egyszerűen KoLa csak írd be a szög értékét, mint szorzótényező.  
Nem kell szerintem bonyolultan "varázsolni", és "meghalni a szépségben", ha a valóság sokkal egyszerűbb.:)

Béni

'kis szögekre ráadásul igaz az a kerekítési tétel, hogy sin(x)=~x'

Igen, teljesen igazad van. Kisebb erőforrásigényű így a korrekció. [#worship]

kr97pwss2

Elkészültem egy újabb Mach3-as pluginnel az UC100 USB mozgásvezérlőhöz. Pár adat: kezeli a 6 tengelyt, slave axisokat, backlash kompenzáció, Probe bemenetet, THC, MPG1 és MPG2 kezelése. Akit érint, a honlapomról letölthető.

KoLa

Szia Béni! kipróbáltam! a korrekció nem a háttérben van! hanem a Z DRO folyamatosan mutatja a korrekciót, ma úgy sikerült felragasztani a mérőórát hogy pont X-346 mm-re volt a túloldalon a mérőpont!
Kellett vele játszani mire 1 századon belül lett az órán a pontosság!Mikor jó volt írtam egy kis kódot a két végpont között gyorsjáratra , a Z-t oda vissza írta 0.2mm-t, de az órás teszt mindíg 0.01mm -n belül volt akárhányszor is futtattam a kódot!De van itt még egy kis bibi! először a két végpont közé írtam egy M2-t hogy tudjam ellenőrizni a végpontokon órával, de így mindíg hozzáadta a korrekciót a következő körhöz[#wow1]
Ez lett a jó beállítás a gépemre!
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Egy%e9bb/201_6099.jpg" border=0>

KoLa

Tibor! hogy írjam be hogy jó legyen?Mert ha nem írtam sinuszt és zárójelet akkor a végálláskapcsolóra futott a gép!

w8zwiiw56

Úgy tűnik jó lesz, programban működik, de hétvégén kiderül. Némi hozadéka a dolognak, hogy most már tudom léteznek makrók... :))) Köszönöm!

000000000

f(z)=z-x*0.0011

KoLa

Így is próbáltam de a Mach ettől a 'falnak' ment!vagyis a végálláskapcsoló szakította a tápot, de a Mach az csak futott-futott!

000000000

Az edigi elektronikákkal is müködik?
PL. az enyémmel?