Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

A legördülő menüben: Méretezés > Stílus > Módosítás > Elsődleges mértékegységek (> Szögméretek > Pontosság

Vagy ugyanez külföldiül: Dimension > Style > Modify > Primary ... > Angle ... > Accuracy

Béni

'Béni a #6879 hozzászólásodban az első sort nem szorzásnak kellene írni?  
Szerintem tehát f(x)=x*cos(0,000505)'

Nem, az úgy jó. X értékét növelni kell, nem csökkenteni.
Viszont a Z függvényben inkább tangens, de kis szögnél nincs jelentősége, lásd Tibor45 hozzászólását!

KoLa

Na megvan ! Köszi! már régen jártam itt! és a beállításoknál kerestem, két tizedesjegyre volt beállítva ezért nem mérte a szöget!Köszi![#eljen]

3ihs2v23

Sziasztok! Ismét egy "kis apróságot" szeretnék megoldani a mach3-ba és nem tudom van e erre megoldás.  

Szóval a cnc gép dolgozik, olvassa be a g-kódot sorról sorra és némelyik sorok között egy üzenet van írva, amit szeretném, hogy kiírja a képernyőre. Ezzel azt akarom elérni, hogy mindig tudjam mennyi van még hátra. Vagyis pl. a 100 soros G-kód minden sora között lesz egy szám (100,99,98,97,96...) Így pedig tudnám mindig, hogy még mennyi lépés van hátra.

Béni

Kattints kétszer a G-kód ablakára!

3ihs2v23

A G-kód lista ugrik elő. Ez megvan nyomtatva, de nem találok benne ilyen kiíratást. Vagy arra az ablakra gondoltál ahol maga a beolvasott kód látható? Arra klikkelve kétszer nem történik semmi.

3ihs2v23

Lehet rosszul fogalmaztam meg amit meg szeretnék oldani a mach3-ba. Írni akarok egy G-kódot ahol minden második sorba egy olyan utasítást akarok betenni, ami nem csinál mást mint hogy kiírja a képernyőre a mach3 felületén az utasításban általam megadott "string-et", vagy karaktert.

Miki2

Ha a kód futtatása előtt megnézed, hány sorból áll. Futás közben a program kijelzi az éppen aktuális sor számát.
Így azért nagyjából nyomon követhető, hogy hol tart a kód futtatása.

Béni

( Tedd zárójelbe az üzenetet külön sorban!)

Ha beállítod, még sípolni is fog. (Marha gyorsan meg fogod unni.)
A státusz sorban pirosan villogva megjelenik, ha a konfig megengedi.

Példa:

( - DotG program - )
( - rose1.bmp -)
( Xmin:0 Ymin:0 Zmin:-1 )
( Xmax:172.5 Ymax:268 Zmax:20 )
G17 G21 G40
G80 G90 G94
T1
S8000 M3
G0 X0 Y0 Z20
G0 X74.5 Y2.5 Z2

Béni

"Vagy arra az ablakra gondoltál ahol maga a beolvasott kód látható? Arra klikkelve kétszer nem történik semmi. "
Ha kétszer klikkelsz a sorszám megjelenik/eltűnik.

000000000

Ez a Robsy vezérlőprogamoknál rém egyszerű, egy ilyen sort bármikor beszúrhatsz a G kódok közé, amit egy "comment" ablakban mutat működéskor a rendszer a C-> utáni üzenet fog megjelenni a monitoron, pl.:
.
.
G1 X-12
C->Most éppen átmérőt esztergálok!
G1 Z-55
.
.

spgkgiiaa

Hol lehet beállítani, hogy indításkor a FeedRate ne 6 legyen, hanem mondjuk 200? Mindig át kell írnom, ha léptetni akarok.
Van tapasztalat, hogy 2, vagy 4 magos CPU (Intel) hogy viselkedik? Esetleg XP helyett Vista vagy 7 (persze csak 32 biten)?

3ihs2v23

Ez nagyon jó, köszönöm!  

A "cycle start" gomb megnyomásakor mindig sípol egyet, ez ki lehet iktatni a számítógép elnémítása nélkül?

spgkgiiaa

000000000

Nem értem? Miért kell átirnod?