Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

xkbv3nx0d

tedd fel újra... v2.64 aszem

3ihs2v23

Sziasztok! Egy elméleti kérdéssel fordulnék hozzátok. Ha építek egy 3 tengelyes marógépet és az "X" valamint az "Y" tengely nem sikerül teljesen párhuzamosra, akkor ezt szoftverileg be lehet állítani, hogy pontos legyen a gép?

xfg6v697j

párhuzamos = merőleges?  
akart lenni?

Szerintem a gépváz esetleges torzulásait, nem lehet a machban korrigálni.
De eltudom képzelni,hogy PL: valamilyen cad progiban igen.

000000000

3ihs2v23

Igazad van, párhuzamos=merőleges  :-)

A hobbi kategóriában pedig szerintem erre nagy szükség lenne és szoftverileg nem lenne nehéz beépíteni a szoftverbe a gyártónak.

Béni

Ha a merőlegességi hibára gondolsz, akkor igen.
A 'Formulas' alatt találsz megoldást.

3ihs2v23

000000000

A mach3 1,84 ben én ezt nem találom...hol van ez?

Béni

Az 1.84-et nem ismerem, a 2.63-ban benne van.
'Function Cfg's' alatt.
Az alábbi példa arra az esetre mutatja a megoldást, ha a két tengely 89 fokot zár be. (Eltérés -1 fok.)
A szögértéket radiánban kell beírni!

http://hobbymaro.puhasoft.hu/Beni/Pict/formulas.jpg" border=0>

xfg6v697j

Jó tudni![#eljen]

3ihs2v23

Nagyon jó! Köszi!

3ihs2v23

Meg tudjátok mondani, hogy a mach3 felületén látható gombokhoz hogyan találom meg a hozzá tartozó billentyű kombinációt. Az "X" tengelyt szeretném néha nullázni, ami működik ha egérrel kattintok az "X" gombon, de a hozzá tartozó billentyűkombinációt nem sikerült megtalálnom.

ra8nsmk6w

Az artsoft oldalán megtalálod az összes kiosztást

3ihs2v23

nagyon köszönöm!

KoLa

Szia Béni!
Ez nálam is probléma! pici van a derékszögben az esztergán! ezzel a beállítással, akkor ki tudom venni belőle örökre a hibát?nem kell a kód írását korrigálni sík felület esztergálásakor?
No és ha ilyen hiba van, akkor ez a korrekció milyen átmérőn nulla? Z irányban?
Ha mind a kettőt kell korrigálni akkor az X is kérdéses! de gondolom G53 X0 Z0 és innen végzi a feladatát! és ez mennyivel rontja az üzembiztonságát a gépnek???