Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

hyuekyh7a

Igen megkaptam, köszönöm!

000000000

Hú de régen volt. Annak idején belinkeltem, de megkeresem, ha tudom.
Egyébbként sokkal kényelmesebb a billentyűzetet használni, ha nagyobb a gép, legfeljebb egy USB hosszabbító kell hozzá.
Én ezt használom már évek óta, nagyon megszoktam.
Egy normál billentyűzet,kézre áll, semmi multimédiás marhaság nincs rajta. Csak ajánlani tudom a használatát.

000000000

Az IC-s megoldásnak egyetlen előnye, hogy nem kell hozzá PC.

hostya

Pont ezt az előnyét szeretném kihasználni, hogy se PC, se Mach vagy más egyéb nem kell hozzá.

Léptecsek tesztelésére gondoltam  használni.

000000000

Én, a készüléket élvezem! Ugyanis, a hatvani, kétnapos találkozón nálam landolt, mint Bódi ajándéka!
Kénytelen volt rátérni a Mach3 ra:))
Gépek első indítására, tesztelésre, és másra használom.  

000000000

besirkyjh

Szia  

Nekem van kettö is és "profibb" :)) mert azon van egy 7digites kijelzö is és potméteres fordulat szabályzás sipolásig :) Az egyik ilyen gagyi kis SMD nyomogombokkal van müködtetve amik állandoan kontakthibásak de cserével javithatoak ( meg kel hogy nézzem mert már vagy 3 éve be sincs kapcsolva ) ja és külsö 5 volt kel neki .Ha gondolog igy karácsony elött megleplek vele :) !

ANTAL GÁBOR

Egy vonalhegesztő célgépet rendeltek nálam amit flexporos üzemben fognak használni. Nem lesz PC  én  egyedi step generátorban gondolkodom. (lépetős a rendszer) . Sneci nagyon elfoglalt ezért marad a CMOS. Egy 4046 PLL áramkör VCO ját tesztelem mert szeretnék rámpát (ramp ot) A step frekvenciát a VCO RC komplexumával állítom , a ramp ot pedig egy a feszültségbemenetre kapcsolt  ellenálláson töltődő kondi feszültsége fogja szolgáltatni.    Kinek van jobb ötlete ?

hostya

[#taps][#worship]
Köszönöm Zoli!
Ezzel igazán meglepnél..!
A részleteket magánban.

besirkyjh

xfg6v697j

Használta már valaki a reverse run kapcsolót?
Nálam nem akar átváltani,hogy a led jelezzen,és ennek megfelelően nem is működik.
Ha van valakinek tapasztalata, leírhatná.
Persze minden ötletet szívesen várok ,ami működésre bírhatná ezt a funkciót.

000000000

Szevasztok!
Mind a három tengelynél egy végállás kapcsoló van.Ezeket szeretném home kapcsolóra is beállítani.Az x tengelynél működik is, azaz referencia felvételekor kapcsolóra futás után visszalép egy kicsit.Az y tengelynél megpróbáltam már az összes lehetőséget,de vagy nem kapcsol le,vagy estoppal áll meg.Mit rontok el? (pinek 10;11;12 bekötés a klavió ajánlott rajza szerint.)

besirkyjh

Küld el nekem az xml filet ( mach3 gyökér könyvtár és ott a Mach3Mill.xml ) . ránézek .

xfg6v697j

rájöttem,hogy demó verzióban nem működik a revese run gomb.

gorbi

Mikor "kicsit" lejön az x kapcsolójáról, biztos kikapcsol a x tengely kapcsolója?