Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

150kg? akkor csak részben sulyozd !!

e83grvi22

Sziasztok
Kiderült hogy -10/+10 V kell az indramathoz !
Kell egy konverter de arra még nem találtam megoldást gogy a tengely enkóder poziciót hogyan etessem meg a mach3-alPontosabban hogy a valós pozició jelnek megfeleően számoljon....
Csinált már valaki hasonlót ?
Az a gáz hogy a konverter megteszi a dolgát de a mach nem tudja hogy a valóságban mekkora elmozdulást eredményez a kiadott inpulzus sorozat...vagy van esetleg olyan konverter ami olvassa a tengely enkódert is?....Tudna valaki segíteni ebben?
Szép napot mindenkinek,, Karesz

000000000

150kg már szép kis tömeg.
Mindenféleképp beépítenék egy pneumatikus ellensúlyozó rendszert és így a fék is okafogyottá válna és a gyorsítások és a sebességek is nagyságrendileg növelhetők lenének.

000000000

Már írtam neked a #6735 hozzászólásnál , de nem reagáltad le.
Ha nem kell a segítség akkor nem tudok mit tenni.  

f35ezvjs

én a multkor vagy 17 féle egyvonalast küldözgettem itt a fórumon természetesen ingyen!
neked is elküldöm, remélem nem adtál pénzt senkinek az egyvonalas betűkért

x4rhew5r3

Igaza van Pálnak:)
Csak november 2. hete előtt nem tudok bevállalni semmit:(

lari

Elgondolkodom rajta, köszi!

x4rhew5r3

A féket a szervo vezérlőre érdemes bízni, mert akkor is kell hogy tartson, amikor nem fut semmi a PC-n.
A fék alapban fogja a tengelyt. Ha a vezérlőt bekapcsoljuk, akkor oldja a féket és a vezérlő tartja a tengelyt. Ha a vezérlő hiba miatt elengedi a tengelyt, akkor azonnal bekapcsolja a féket. (elengedi az elekromágnest)

lari

Ezt értem, és logikus, de pontosan a vezérlőről honnan vegyek le jelet, amivel tudnék működtetni pl egy relét, ami a fékmágnest kapcsolja?
A fékmágnes egyébként 24 V DC lenne...

000000000

Sziasztok,

Valaki tapasztalta már, hogy az LPT porton keresztül kap "némi" tápot az H2 típusú vezérlő?
Miután elveszem a 24V -ot a vezérlőről azután is halványan világit a "powerled" a panelon, illetve ha jelet adok valamelyik végállás bemenetére akkor a MACH3 felületén is jelzi...

Válaszokat és tapasztaltok megosztását előre is köszönöm !

Üdv:
Tamás

ra8nsmk6w

Ez igy természetes. Amig a pufferkondenzátorokban van feszültség. Az lpt-n nem jőhet ki feszültség csak ha villám vágott bele

svejk

Jöhet, hiszen nem nyitott kollektoros az LPT kimenet. A sok H szinten levő felhúzón keresztül pár mA összejöhet.

ra8nsmk6w

Ez igaz! De szerintem itt nem erröl van szó

000000000

Nekem az a fura hogy jelzett a MACH3 felületén is.. :S ahhoz pedig pár mA kevés nem ?

xfg6v697j

az LPT-n elég jelentős teljesítmény is kijöhet.
én egy ledkockával játszogattam,amkor is kiderült,hogy táfesz nélkül is tökéletesen működik,csak aqz LPT-re dugva,holott onnan csak a vezérllést kapná.
46 mA-t fogyaszt a cucc.