Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

Akár hány levelet küldök visszapattan.

e83grvi22

Sziasztok Volna egy kérdésem ...
Tud valaki ojan illesztő kártyát amivel a mach3 step/dir jeléből indramat ac servonak megfeleő jelet kapunk?

hyuekyh7a

Ilyen jelekre gondolsz?
Multi-Ethernet            
sercos2                 PROFIBUS    
PROFINET IO    
EtherNet/IP       
DeviceNet    
EtherCAT    
Ethernet TCP/IP               
ModbusTCP    
CANopen       
RS232
Ezeket használja és van analóg bemenetű is.

e83grvi22

SZIA Csaba..
Igen erre gondoltam.
Pontosabban azt szeretném ha a step dir jelből analóg jelet konvertálnánk és azzal közvetlenül lehetne az indramatot vezérelni ...
De minden megoldás érdekel a lényeg hogy szeretném megtartani a régi vezérlöt és motort..

kr97pwss2

Hamarosan elkészülök az újabb mach3-as pluginnal az UC100-hoz. A jó hír, hogy már kezelni fogja mind a 6 tengelyt, backlash, Slave axisokat, Spindle Step/Dir vezérlését stb. A teszteléséhez nem tud valaki küldeni nekem teszt G-kódokat?

000000000

Ez ügyben keressed Snecit.
Neki van analóg step dir átalakitója aminek +10-10voltos kimenete van.
De csak akkor tudod használni ha az enkódernek van
A B kimenete is.
Mert úgy tudom ezeken resolver van.  
Külömben maximum levélnehezéknek használhatod, vagy visszacsatolás nélkül főörsót hajtani.
Próbaképpen a sajátomat megpróbálhatjuk rákötni ha elhozod a cuccot.    

000000000

melyik mach3 verzio alat marad egyben a  6 tengelyt, backlash sreen?
efig amit probáltam  verziokat atomjaira hulik ez a sreen!

kr97pwss2

Itt valami félreértés lehet, mert a 6 tengelyes plugint az UC100-hoz még csak most készítem. Ha viszont másról van szó, akkor kérlek pontosítsd leírtakat.

000000000

Sziasztok!

Szerszámhossz mérésnél hol lehet azt beállítani, hogy a szerszám az érzékelő megérintése után mennyire emelkedjen fel.
Nálam a 0 pont felvétele utan a Z-t, mindíg -12 re mozgatja el.
Ezzel csak az a probléma, hogy ha a szerszám bemérő magasabban van mint -12 akkor a 0 pont felvétel után A Z-t lefelé! viszi -12 -ig és szépen belenyomja a bemérőbe a szerszámot!!!

Tehát hol tudom felülírni ezt a -12mm-t mondjuk 0-ra? :-)

Köszi!

000000000

Nézd meg a Config menüben a Safe_Z Setup alatt [#wink]

000000000

Ez a beállítás sajnos  nincs hatással a 0 pont felvétel után történő kiemelésre...

Pl: a hosszmérő lent van az asztalon
PROBE Z--->
a Z tengely elindul lefelé, kb -150mm-en van már, amikor megérinti a hosszmérőt.

A bemérés után a Z tengely szépen felmegy  
-12mm-re...vagyis utazik vissza 138!mm-t.
A safe_Z-től függetlenül...:-(

Bármely magasságba teszem a bemérőt, mindig -12mm-ig történik a kiemelés.

Ezt szeretném megváltoztatni...

000000000

Nem tudom milyen screen-t használsz, de az Operator menü alatt keresed meg a Edit Button Scrip-et
Ebbe belelépsz és ha villog az a gomb amelyikkel indítod a szerszám bemérést azt megnyomva fogsz érdekes dolgot látni.
Itt tudod módosítani majd a -12mm-t  
Nem tudom honnan szered le ezt a mach-ot , de ez már nem tiszta verzió vagy valamit nagyon elkavartál benne.  

000000000

[#vigyor2][#worship][#worship][#worship]

Siker!  Köszönöm![#integet2]

hyuekyh7a

Balázs még a digitalizálás hiányzik nagyon meg a THC vezérlés , az benne lesz?

kr97pwss2

Igen azokat a funkciókat is szeretném belerakni, sajnos sok idő elmegy a teszteléssel, de dolgozom rajta folyamatosan.