Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

bvadkrcds

besirkyjh

Szia  

Mielött nagyon kiábrándulnál a laptopodbol ird le hogy milyen vezérlöt hsználsz mekkora a tápja és a laptop adatait is ird le légyszives .

bvadkrcds

Xp 1,7GHz pentium M, 1G ram.
Dell latitude d610
Mach3
Vezérlő: kínai 3 csatornás Toshiba TB6560

x4rhew5r3

Szempontok:
- jó lenne 1 kapcsolóval megúszni a ref és limit funkciót
- az rendben van, hogy referencia keresésnél lelassítjuk, de ha gyors-menetben végállásra fut, akkor olyan rövid az index pulzus, hogy a Mach nem fogja észrevenni.
Valami elektronika kell, hogy mindkét igéyn teljesüljön.
Például:

http://cnctar.hobbycnc.hu/Sneci/Limitswitch/Kapcs.png" border=0>

1)Alaphelyzetben a limit kapcsoló nyitott, a SET 1-ben van, így a flip-flop /Q kimenet 0.
2) Ráfut a kapcsolóra, a kapcsoló zár, a SET 0 lesz, engedi működni a flip-flopot
3) az első INDEX pozitív éle 0-ba írja a Q-t, ezért a /Q felmegy 1-be, ezt érzékeli a Mach
4) Ha majd valamikor lemászik a kapcsolóról, akkor a SET újra 1-ben lesz, Q is 1, így a /Q visszamegy 0-ba.

Ha a Mach a REF+LIMIT jelen kívül megkapja a LIMIT jelet is, az vezérelhetné a REF keresési sebességet.

Hogy hogyan lehet ezt Mach-ban megcsinálni, azt nem tudom, nem használok Mach-ot.

Azért ellenőrizzétek...

xfg6v697j

kösz.  
valami ilyesmire gondoltam.

besirkyjh

Ennek jonak kel leni , bár a vezérlö tápját nem irtad ( 15 V és 30V között jo ) .
A " Pál" irta a BIOS beállitását is ( SPP, normál , ECP a jok az automata nem használhato .
Minden futo alkalmazást zárj be .Probáld a drver tesztet és ha letiltja  a Mach3-at ( Pl : nem reagál a kurzorokra ) akkor még esetleg a kimeneti szinteket kellene ellenörizni ( de ahoz szkop kel ) .
Nem tipikus PC hiba ez de elképzelhetö .

KoLa

Akkor cserélgetted a verziókat? Driver törlése nélkül!vagy nem?

me3ua0a6

Mach3-nál lehet olyant csinálni, hogy egy következő sorra való továbblépést egy bemenethez társítjuk?
Mint a digitalizálás (nem ez a cél), de nem raszterban halad, hanem a G-kód szerint.

svejk

Kukkants be a BIOS-ba is. Mindenféle energiagazdálkodás legyen a maximumon.
Esetleg próbálj egy minimum telepítést, most rajta van minden, - a Mach-hoz felesleges - driver is.

Eddig csupán az IBM T41-el nem jutottam dűlőre MACH ügyben. S mivel egy fórumtársunk is ugyan ilyen laptoppal kínlódik, ezért rá is hagytuk hogy ezek nem szeretik egymást. :(

svejk

Igaz, hogy ezeket a DELL-ekt nem is próbáltam MACH-al, túl szépek voltak ilyen alantas munkára.

Béni

Lehet. (Ha jól értem a kérdést.)
Makróval megoldható.

bvadkrcds

Köszönöm, mindenki segítségét. Rakok bele, egy PCMCI kártyát. Működnie kell. Majd ráérős időmben, csinálok egy szabályozható bemeneti jelszintű illesztőt... Csak 4,8V feletti bitek legyenek az 1-helyiértékűek. Egy biten kipróbálom. Én arra tippelek, hogy kijönnek a nem egész bitek is... Csak úgy egész bitek, nem hinném, hogy kijönnek. Lehúzó ellenállást, nem tennék rá, nehogy túl kicsi legyen az ellenállás. Jelszínt probléma lehet. Már más gépen is találkoztam ezzel a jelenséggel, de ott egyetlen bittel volt a probléma.

svejk

Jelszint, jelszint..
Az addig oké hogy szinte biztos 3,3 V logikával dolgozik, de ettől még nem lesz "fésű" a drivertest eredménye.
Nagy valószínűséggel a PCMCI-os kártyával sem lesz egyenes vonalad ebben a mostani beállításban.

lari

A BIOSban hol kell keresni az LPT beállításait?
Sehol sem találom....

xkbv3nx0d

én egy sunix duplaportos pcmcia kártyát rakok a laptopomba és azzal tökéletesen műxik.