Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

hyuekyh7a

Megnyitod a beállítási fület, és ott a soft min negatív értéket átírod 0-ára vagy amire szeretnéd.

Devecz Miklós

A gépet beállítom az általam 0,0,0 gépi koordináta helyre, majd átírom a szoft limitet 0,0,0 értékre?
Így kell értelmezni?

Devecz Miklós

Elnézést kérek az OFF-olásért, de nem jön össze a gépi koordináta beállítása.
A gép paraméterei:

Magi féle H2 PCB vezérlő.
Mechanikus végálláskapcsolók minden tengelyen.
X-Y Home pozició balra elöl.
Z Home pozició felső állásban.
Pozitiv irányok:
x- jobbra
y- hátra
z- fel

Akármit csinálok, a végállásra futtatva a gépet minden leáll, de nem veszi fel a Home poziciót.
A gépi koordinátát valahol a gép közepén felvette az első bekapcsolásnál, és ezt nem tudom átállítani.

Devecz Miklós

svejk

Okulásként írd le a megoldást, sokszor visszatérő kérdés.

xfg6v697j

csatlakozom a javaslatodhoz.

Devecz Miklós

Nem bonyolult.
Visszaolvastam a fórumon, és rátaláltam a  url=http://www.t2cnc.hu/downloads/Mach3_gyorsbeallitas.pdf]megoldásra. A Magi féle leírásban minden oké volt, csak az maradt ki, hogy a végálláskapcsolók konfigurálása során először csak a Home kapcsolókat kell kijelölni, és ha már megtalálta a program a gépi nulla koordinátákat, csak utána lehet e végállásokat is definiálni. Először meg kellett volna nézni az előző hozzászólásokat, csak egy kicsit türelmetlen voltam.
Ez a rövid leírás nagyon jól rávezet a helyes megoldásra. Értelem szerint a pin számok eltérőek lehetnek a vezérlőnek megfelelően.

hyuekyh7a

Neked ugyan az a kapcsoló a hom és a véghelyzet is?

Devecz Miklós

Igen. A beállítások után már a Mach3 lekezeli.

887uiwjpw

Szeretnék házilag mpg jog-t csinálni, abban kellene segítség hogy egy led-el visszaakarom jelezni hogy melyik tengely van kiválasztva. ha jól láttam ezt valahogy VB scriptel meg lehet oldani. viszont ha átváltom kapcsolóval a tengelyt, akkor csak ha kézzel lefuttatom a scriptet akkor módosul a ledek állapota. Ebben kellene kis segítség, hogy birnám ezt a scriptet automatán futtatni midig.

válaszokat előre is köszönöm

kr97pwss2

Szerintem egyszerűbb, ha Brain editorban a ledhez hozzárendesz egy kimenetet.

887uiwjpw

van leiras Brain editorhoz valahol, vagy magamtol kell rájonnom?

lari

kr97pwss2

A www.hobbycnc.hu oldalon baloldalt középen a menük között az MBIO alatt közvetlen megtalálod a magyar leírását. De ha túl bonyolult, és nem megy, akkor írj magánba és segítek.