Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Béni

Szerintem a JogOn()-JogOff() párossal megoldható a mozgatás, bemenettel kapcsolva.
A While ciklusba érdemes egy kis pihentetést írni. Sleep(50) például.
Én a várakozást is inkább így írnám bele.
(G4 P.5 helyet Sleep(500))

Béni

Másik módszer: (Ez az egyszerűbb, szerintem.)
A Config-ban létrehozni egy fantom tengelyt (ha van még hely neki) ugyanazokkal a vezérlőjel beállításokkal, mint a Z. Például C.
C Home bemenethez beállítani amit kell.
G28.1 C

Az előző verziónál nyűgös az előtolás beállítása, itt viszont nem.

887uiwjpw

Sziasztok!

nemrég vettem egy tb6560-s kínai vezérlőt. G0-val tesztelgetem a sebességeket meg a motorokat, de valamiért teszt közben egyszer csak felülírja a az output pin beállításokat. Nem tudjátok ez esetleg mitől lehet? (Mach3 progim nem eredeti). Windows XP van a gépen.

kua93zk4w

Akadt egy kis bajom a mach3-al artcammal készítettem marópályát, 0.7 mm mélyen kellene marni síkban egy ábrát.
A bajom az vele amikor megnyitom mach3-ban  
teli pakolja körökkel,a rajzban nincs és nem is voltak benne ez mitől lehet már kipróbáltam másik verziót is. Notebookon  rajzoltam azon is fent van a mac3 ott minden rendben. Elképzelhető hogy a pendrive miatt van a hiba.  

spgkgiiaa

A settings legördülő menüjének nem tudom fejből, hogy hanyadik almenü ablakában (de az első háromban tuti benne van) nagyjából a képernyő közepén van egy bekeretezett rész, ami két rádiógombot tartalmaz absolute és incremental felirattal. Az lapotopodon jó, a másikon nem, ezért írja le a viszonylag nagy köríveket. Talán az I és J koordináták zavarják be. Ha átállítod, jó lesz... Nekem is volt ilyen.

ra8nsmk6w

A G kódban cseréld meg a g2-g3-at amig nincs rendesen beállitva

kua93zk4w

Köszönöm! Így már jó.

spgkgiiaa

Nagyon szívesen :)

xkbv3nx0d

Sziasztok.

Na próbáltam egy kis tesztet és továbbra sem működik rendesen a mach...

teljesen véletlenszerűen gondol egyet megáll a machban az éppen aktuális program futása és a fejet elkezdi kitolni oldalra. de csak x irányba, se az y se a z nem változik...

van amikor lefut egy program hiba nélkül, de van amikor a fenti jelenséget produkálja.

ha valaki találkozott már ilyennel kérem segítségen..

Konfig:
 - 4db klavios vezérlő
 - 1db asztali pc 2.4ghz AMD, 1gb ram
 - Windows XP Sp3 friss telepítés
 - Mach3 Windows XP optimisation-ok beállítva
 - minden minimálra konfigolva

000000000

Nézd meg levegőben futtatva a programot, kikapcsolt marómotorral.
Akkor is hibázik?

s7manbs8

Illetve a képernyőn is mutatja, hogy arra fele menne a cucc ? Ahol rajzolja hol tart, vagy az mást mutat ?

000000000

Sajnos az AMD processzoros gépek alkalmatlanok a mach futtatására.
De ezt tapasztalhatod ha futtatod a DriverTest.exe programot a mach főkönyvtárából.
Akkor jó ha a vonalon nem lesznek kiugrások.
Tovább nem magyarázom, majd meglátod.  

PSoft

Soha nem tudtam még AMD-s procival,alaplappal életképes,munkára is fogható MACH konfig-ot csinálni.

Nemtudom,hogy miért,de az AMD-s drivertesztek mindíg olyanok voltak,mintha varrógép rajzolta volna őket.[#nemtudom]

Ugyanazt a rendszert(XP)és MACH-ot INTEL-es procira,alaplapra telepítve,vonalzóval se lehet egyenesebb líneát húzni a driverteszt-ben.

Ettől függetlenül,lehet a hiba oka még a marómotor is mint zavarforrás,mint ahogy Tibor45 is utalt rá.

000000000

Melyik Mach3 verziót használod? Én annak idején felraktam a 2.60 verziót, azóta semmi probléma.[#eljen][#taps]

000000000

Érdekes, Magi Pistának meg ment AMD procival!?