Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

És miért nem jó az integrált videó vezérlő?
Tökéletesen működik az integrált vga és a mach3 együtt, és nem csak ezen a gépen.
De ezt szerintem többen is megerősíthetik mert használnak itt Svejk féle dell gépeket amiben ugyancsak integrált a vga.

000000000

egy ilyen gépkonfig észre sem veszi szinte hogy fut a mach3 max ha 1..2% proci terhelést ha okoz..... grafikusan meg szinte semit nem igényel a mach3!

000000000

Köszi, már terveztem hogy megszabadulok az Intel D201GLY2-től. Néha elszórakozom egy linuxal ha van kedvem hozzá, és a SiS VGA az agyamra megy ilyenkor.

frob

kááár  : "DDR3 800 MHz, DDR3 1066 MHz, and DDR3 1333 MHz SO-DIMMs (DDR3 1066 MHz and DDR3 1333 MHz memory runs at 800 MHz)"

tehát jó kis alaplap de mindegy milyen memó kerül bele az 800MHZ en fog futni benne
mondjuk ár érték aránya jó sztem, pláne hogy van rajta printerport

000000000

Az ACam is szereti?

000000000

Azért ne legyünk már ennyire maximalisták [#hehe]
De az csak jó hogy a ramm nincs kihasználva maximálisan és a DDR3 most a legolcsóbb, majd a fele árban van mint a DDR2.
Már régóta szemeztem ezzel az alaplappal , de most hogy megszabadultam egy P4 3000-es géptől, így meg is tudtam venni.
Érdekesség még benne, hogy LVDS csatlakozót is építettek bele amivel lcd kijelzőt is lehetne használni.
A másik dolog ,hogy van rajta PCIe mini card hely is.
Ebbe a foglalatba beledobva egy mini SSD-t el is felejthetjük a régi mozgó alkatrészes hátértárolót.
8GB PCIe mini SSD 10000Ft és nincs többé olyan probléma hogy badsector  

000000000

Van olyan gyors a Mach3, mint a 3000 P4-essel?

000000000

Á dehogy ! [#hehe]
Majdnem kétszer gyorsabb ez az 1.8GHz-el mint a  Pentium 4 3000-es.
Az Intel Pentium 4 3.00GHz benchmark szerint 491 pontot teljesít míg ez a kis vacak 711-et.
De mellesleg ez nem mutatkozik meg a Mach futtatása közben.
De pontosan mire is lennél kíváncsi?  
Megpróbálok feltenni egy driver tesztes képet amit a mach-al csináltam.  
100Khz-nél mintha vonalzóval lenne meghúzva az időzítés vonala

000000000

Ahogy ígértem.
http://cnctar.hobbycnc.hu/P%e1l/CNC/Mach3/Mach3DriverTest.JPG" border=0>

000000000

Ere a számitásra egyszerü recept létezik.......
alap pc:
cpu orajel alap blok orajel+szorzo száma
cpu adatsin sebeség fsb
alaplapi memoria sebeség
VGA:
Gpu orajel
vga memoria sebeség
ezek mid össze adodnak!
igy ki lehet számolni két pc közöti sebeséi arányt......+ még az ujabb fejlesztet technologiák elönyeit:)

000000000

Arra vagyok kiváncsi, hogy relief marásnál megy az"X" tengely 2000mm/min sebességgel "Z" mozgásnál lelassul-e az "X" mozgása?

me3ua0a6

Én különválasztom a vezérlést és a tervezést.
Nem raknék egy gépre mindkettőt. Megszokás és laptopos kényszer miatt :D

000000000

Ha nem az elég baj, ugyanis az előtolást a pálya mentén értelmezi a szabvány.

000000000

Szerintem a két dolgot nem lehet egy lapon említeni.
Az általad vázolt probléma nem a PC milyensége szabja meg.
Először is a X és a Z vektorai összeadódnak és hogy a gép tudja tartani azt az ominózus 2000mm/ perces előtolást valahol kompenzálni kell a sebességet.
Másodszor ha a Z tengely lomha akkor az X-nek be kell várni hogy tartani lehessen a marópályát.
Ebből vannak olyan esetek mikor a mach behülyül.
Például marj 1 kört úgy hogy az Y tengely végsebességét jóval a megmunkálási sebesség alá lődd be.
Ilyenkor két dolog áll fent vagy megcsinálja normálisan lassabban , vagy olyat fogsz látni hogy a hajad is befonod miután 1 pillanat alatt kinőtt.     [#idiota]

000000000

Nekem az a tapasztalatom, hogy X-raszteros relief marásnál egy gyengébb PC-nél lelessul az "X" tengely a "Z" mozgásnál. Erős PC-vel megy, mint a géppuska,nem lassul le az"X" tengely.