Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Ebben nem tudok segíteni mert ahány gép annyi féle lehet a bios.
Általában a az integrált eszközöknél szokott lenni vagy a IO résznél  

svejk

És Neked is az eredeti alaplapi LPT-vel "fésűs" volt a drivertest?

xkbv3nx0d

igen... ott gyakran azt ondta hogy pulsing too fast még 25khz-en is kiakadt.

svejk

Akkor hajrá Celophant, visszavonom a #6697-et.

xkbv3nx0d

viszont egy valami még hibádzott a laptopnál és ezért lett egy asztali gépre rakva a mach...

a BOB panelen a chargepumpot az istennek nem birtem vezérelni rendesen... az pl szaggatott, remegett, de a motorok és minden más teljesen jól ment... csak a charge pump rosszakodott, de ez lehet a board különlegessége volt.

bvadkrcds

Bocsi!
Már megszokásból írtam az 5V-ot... Nálam is azt írta, hogy pulsing too fast még 25khz-en is...
Még Win7-el is kipróbálom. Talán jobb is, ha kártyával használom... ha van valami probléma, talán, megmarad a gép.  
Az a fura, hogy ha egy nyomtatót tennénk rá, működne. Hová tűnik a zavaró jel?

lari

Van egy számítógépem, ASUS alaplappal.
Valamiért a Machból nem reagál semmire a vezérlő.
Vészgomb, végállások, motormozgatások nem működnek...
Az eszközkezelőben nem látom azt, (amit másik gépemen igen) hogy "LPT nyomtatóport ECP"
Annyit látok., hogy Portok (COM ÉS LPT)
és ezen belül com1 és com2
Mit tudnék tenni, hogy megjelenjen az LPT?

xfg6v697j

lehet,hogy nincs telepítve driver.vagy a bios-ban nincs engedélyezve.a bios-ban azt is beállíthatod hogy ecp vagy bidirectional legyen.

lari

A kettő közül melyik jó?
A Biosban hol keressem? Melyik menünél?

besirkyjh

Szia  

Ha jol emlékszem az Asusoknál ( normál vagy SPP a helyes beállitás a Biosban ) .

lari

Sikerült megtalálnom a biosban  beállításokat.
Lehet vállasztani Normal, EPP, ECP, és BI-directionl lehetőségek közül.
Van jelentősége, hogy melyiket váasztom?
Kiválsztottam az ECP-t, de a gép a mach  elindítását követően kis idő mulva lefagy... Az egér sem mozdul, semmire nem reagál a gép.
Azt figyeltem meg, hogy amikor elindítom a Driver testet akkor a gépből enyhén fütyülő, nagfrekis hang hallatszik.(mintha "szirénázna") Akkor is ezt halom, amikor a machot elindítom.A drivertest egyébként tökéletes...

s7manbs8

Szerintem a "Normal" lesz a jó.

besirkyjh

Szia  

Ha lehet használd a normált ( eddig azt hittem hogy a kettö egyforma -normál és ECP ) .

Ez a lefagyás nem tetszik .Akkor is fagy ha az LPT kábel nincs a PC-be dugva ?
Milyen LPT kábelt használsz ( csak az a jo ahol mind a 25 ér be van kötve ( olyan vastag mint egy filc toll kb ) .
A Mac3Mill.xml filet küld el nekem ( emailban , balra fent a nevemnél ) , hátha találok valamit .
A Mach3 gyökérkönyvtárában találod .

lari

Most nem vagyok otthon, de megpróbálom a normál módot.
Az LPT kábelt én csináltam, minden ér be van kötve, vastag kábel és teljesen árnyékolt.
Eddig laptopról teljesen jól működött a kábel is, az xml is, csak most egy asztali gépet szeretnék rendszeresíteni...

csizi

Remélem jó topicba írom. Tud valaki olyan betűtípust ami csak "egy" vonalas. Tehát nem dupla vonalas mint a képen látható. Már átnéztem mach3-ban, cut2d-ben is az összes típust, de nem találok. Vagy van rá valami beállítás?
Köszönöm.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/%c9p%fcl%20a%20Haverom%20g%e9pe/Pic1014002.jpg" border=0>