Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Most kikapcsolom kicsit a kondik merülnek legalább.. és később csak a pc -t kapcsolom be és megnézzük mi lesz akkor.

000000000

A kondik kisülése után is kipróbáltam és így már nem tapasztaltam a jelenséget.  
Valamint amit furcsállok, hogy több ki illetve bekapcsolást követően sem tapasztalom újra.. :S

e83grvi22

Szia  
bocsi figyelmetlen voltam
Köszi a tippet...
Az a baj hogy még nincs itthon a cucc tehát még csak igyekszem minden infót begyüjteni ..
Ami igazán érdekelne hogy a mach3 at lehetne -e valahogy rávenni hogy enkoderről dolgozzon azt vegye alapul .. sajna erre még nem találtam megoldást..ebben tudnátok segíteni?
Tudnám tesztelni az ötleteket megoldásokat..

e83grvi22

szia  
Igen értem..
Addig ok hogy lenne átalakító step dir/-10+10v-ra
a motor enkoderét nem tudom miféle még nincs nálam de ha kell lecserélem A-B kimenetüre .  
Az átalakító amiről Pál beszélt .. annak van enkóder bemenete?Számolja a step jeleket és addig futtatja a mocit amíg eléri az enkoderrel?

Szedlay Pál

Igen, vegyél egy GALIL hardveres kártyát, van hozzá plugin a Mach3 alá.
Van +-10v kimenete, és megeszi az encoder jelet sőt bizonyos típusai még a lineáris encoder adatait is figyelembe veszi a kompenzációhoz.
A teljes szabályzást átveszi a szervóvezérlőtől persze nem is Mach3 árában van. De ha vannak igények, akkor gondolom forrás is van hozzá.

3ihs2v23

Sziasztok! Új vagyok itt a fórumon és még kezdő a cnc technikában. Segítségeteket szeretném kérni. Van egy H2 es léptetőmotor vezérlőm és a következőt szeretném megoldani vele. Gyorsjáratban "A" pontból "B" be megy az X tengely, majd megáll (G-kód megállítja), és csak akkor indul tovább a következő sorra a G-kódba, ha megnyomok egy külső kapcsolót. Ezt a külső kapcsolót szeretném beállítani a mach3-ba. Tudna valaki ebbe segíteni? A H2 vezérlőn van Input bemenet és annyi segítséget kaptam, hogy brain kódokkal kell megoldani. Ott azonban nagyon sok beállítási lehetőség van.

kmajer

xfg6v697j

oemtriggel is meg lehet szerintem.
tudni kéne hányas pin a bemenet és melyik billentyűre megy tovább.

3ihs2v23

A H2-es vezérlőn az első bemeneti kapcsoló az LPT 10-es lábra van téve a dokumentáció alapján. Nem billentyűzettel, hanem külső kapcsolóval szeretném megoldani a program tovább indulását. A gyorspozicionálás és a megállítást sikerült megcsinálnom G-kódban, de utána egy külső kapcsolóval szeretném tovább indítani a kód olvasását és ezzel akadtam el.

xfg6v697j

őemtrig segítségével,hozzárendelhetsz egy bemenetet egy billentyűhöz,vagy gombhoz.
így agy külső kapcsolóval tudod helyettesíteni az eddig használt billentyűt.

xfg6v697j

ha megadod,hogy melyik képerhyőgombra indul tovább a programod,megírom a braint.
de ahhoz ,hogy elkűldjem neked,kell az emailcímed,mert innen nem lehet csatolt filet kűldeni.

3ihs2v23

Nagyon köszönöm, privátban írtam mailt.

KoLa

Srácok ez nem ilyen bonyolult!
Én régóta használom a Mach3 alatt ilyen esetre az M2 kódot , a megfelelő helyre bírod a kódban, én pl a kézi szerszámcsere vagy mechanikus váltó átkapcsolásakor alkalmazom, amikor kész a váltás csak egy Start-t kell nyomni megint, vagyis a billentyűzeten egy S .
De lehet hogy félreértettem és távoli kapcsolóra van szükséged?

KoLa

Ja! az M2 után kell újból az M3 vagy M4 mert megáll a főorsó!az M8 az aktív marad!

3ihs2v23

Csewe privátban elküldte a megoldást és a beállításokat, így sikerült a "cycle start" billentyűt külső kapcsolóval helyettesítenem.

Ez megoldja az alapproblémámat, viszont egy kicsit szeretném még tovább fejleszteni a megoldást. Igazából nekem a tökéletes megoldáshoz két kapcsoló kellene. Legyen ezek neve "A" és "B" kapcsoló. És néha úgy szeretném megállítani a programot, hogy csak "A" kapcsolóval menjen tovább, ilyenkor "B" kapcsolóra ne reagáljon, Néha pedig a kódot úgy megállítani,, hogy "B" vel menjen tovább "A"-ra pedig ne reagáljon. Egy programon belül pedig ez a két megállási mód felváltva lenne használva. A megoldásod alapján analóg módon újabb nyomógombokat most már tudok kezelni, de ott akadtam el, hogy az M00 val megállított program mindkét gomb(kapcsoló) lenyomását a Cycle startként értelmezi, mert ugye ezzel lehet tovább futtatni az M00 parancsot. Tehát mindkét kapcsolóra "A"ra és "B"re is továbbindul. Nem tudom ez mennyire bonyolítja meg a helyzetet és fogalmam nincs, hogy ezt hogy oldjam meg. Valakinek van ötlete?