Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

ha ismert a feltétel,hogy mi alapján lehet megállapítani épp melyik gomb legyen aktív akkor minden bizonnyal megoldható a dolog.

3ihs2v23

Szia, a kapcsolók szabályosan váltanák egymást, tehát először "A" kapcsolóval lehessen tovább indítani, majd a következő megállításnál "B" vel, aztán megint "A" val és "B" vel. Tehát ezt a G-kód írásakor már előre tudom és úgy írom meg.

xfg6v697j

ezesetben olyan probléma merül fel,hogy PL: a programodban utolsó ként A-t használsz,majd újra lefuttatnád a programot,ami elsőnek A-t vár de B-t kap,mivel előzőleg A-val fejezted be.

3ihs2v23

Valahogy a G-kódba nem lehet ezt megadni? Mármint, hogy mikor melyik kapcsoló legyen a hatásos? Vagy a G-kódba egy változót beépíteni, aminek értéke alapján a mach3 hol az egyik kapcsolóra reagál csak hol a másikra? Persze csak találgatok, kezdő vagyok nem értek hozzá.

xfg6v697j

sajnos itt már az én tudományom is elfogyott.
VB scripttel talán lehetne,de abban nem vagyok jártas.

000000000

találtam itthon egy gamepad-ot de nem bírom a mach3 összehozni nem találok hozzá kiegészitött
a "XBox360Controller.dll" kiegészitövel nem müködik semi"JR-JoyStick.dll" kiegészitövel meg csak a xy lehet mozgatni a gombokal semit mit lehetne teni    

Riboga

A KeyGrabber-t próbáltad már?

ra8nsmk6w

Ha usb-s a játékvezérlő akkor ahogy Riboga irta a KeyGrabber. 2 nap alatt én is beállitottam

xkbv3nx0d

Azt tudja valaki, hogy lehet etherneten remotolni a Mach3-at? Amit szeretnék egy másik eszközről amire készül egy alkalmazás vezérelni a Mach3-t... mindkettő a hálózaton így gondolom nem probléma. Csak a hogyan a kérdés

000000000

Windows távoli asztallal vagy TeamViewer-al, de kimondottan a Mach3 ilyet nem tud !

Egyújabbgépépítő

TCP MODBUS távvezérlés lehetőség van a MACH3 -nál.

xkbv3nx0d

na ilyenre gondolok, mert az androidnak is van TCP modbus protocollja... csak kérdés hogy mi kell hozzá, hogy menjen a mach3nál

xkbv3nx0d

mert elvileg beixelhető a beállításoknál a Modbus Support i meg a TCP modbus is

000000000

na végre reagál  már csak be kell áligatni köszönöm a tippet

Sys_m

Sziasztok!

Egy kis segítség kellenene mach3 végállásokkal kapcsoltban.

A home végállásoknál x - ba,y - ba,z -ba kellene mennie. Az x tengely home pozíció felvételekor + irányba megy, nem - ba, illetve a végállások ráfutásánál nem lehet letolatni a kapcsolóról, mert a reset gomb nem reagál (pirosan villog, egérre semmi). Tengely a végállásról leteker, akkok megint ok a reset.

Van ötletetek?

Sys_m