Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

http://www.machsupport.com/screens/6_axis.zip" TARGET=_fnew>6_axis sreen mert már van kész ilyen felület mach3 ra!
de akor saját felületet fejlesztesz........

kr97pwss2

Nem kezelőfelületet csinálok, hanem egy USB-s mozgásvezérlőt, ami a printer portot helyettesíti.

NewUser

Nincs tervben véletlen Open API és elfelejthetjük a MACH3-at :-)

000000000

Nem hencegésként, de egy éve használom a CNC USB vezérlőt, és még gond nélkül. Megeszik mindent, amire nekem szükségem van. Rengeteg beállítási lehetőséggel, és atom stabil.

000000000

Mi a gondod a Mach3-al? Nekem fenn van pár éve a 2.6 verzió és semmi gondom nem volt még vele. A Magi-féle H2-es kezelő felületet használom, ezt szoktam meg.
Martam vele acélba 8mm-es maróval egy 30mm átmérőjű csapágyhelyet cuppanósra, azóta az életemet is rábíznám!

NewUser

Köztudott, hogy PROFI a géped. Nem a MACH3 ellen szólt a beírás, a maga nemében egy kiváló szoftver. Aki szereti használja. A célzás Balázsnak szólt, ha már fejlesztett egy jó hardvert, akkor használja ki minden lehetőségét. Mert itt érzésem szerint a MACH3 "csak egy kijelző"...

besirkyjh

Probálgatok mindent ( DOS , Linux meg egyébb Wines progikat ) de valamiért mindig visszatérek a Mach3 hoz ( nekem is a 2,63 jött be ) :)
Csak jön az USB attol meg félek mert utálom .

s7manbs8

Nekem az USB-nek az a kis gyengécske csatlakozója nem szimpatikus, persze ha a szoftver jól meg van csinálva kiakadás estén csak leáll a gép, ha elég okos, végül is bajt nem csinálhat , meg széttörést ilyen miatt gondolom.

000000000

Az USBCNC vezérlőnek van Ethernet kimenettel rendelkező verziója azok számára, akik "nem szeretik" az USB-t.[#vigyor4]

lari

Egy épülő marógép "Z" tengelyére egy fékes szervomotort szeretnék feltenni. A kérdésem az lenen, hogy Machban ezt hogyan lehet megoldani, ill. mi az ami vezérli az elektromos féket amikor a motor már tartásba kerül?

000000000

A legegyszerűbb ha már a mach-ot is bele akarod vonni a chrge pupm-al oldod ki a féket mikor engedélyezi a szervok bemenetét is.  
Így nem fog lezuhanni akkor sem ha vészstoppal állítod meg a gépet

000000000

Muszáj amúgy oda fékes motor?
A gépemen 30-35kg (vagy még több) a Z mozgatott tömege 5mm-es emelkedésű orsóval 1:2 áttétellel, de nem szalad le.
Először egy 6-7kg körüli iszonyat léptetőmotor volt rajta , de azt kidobtam és azóta AC szervó hajtja , de azzal se megy le.
Viszont motor nélkül 9.86 m/s² indul meg  [#ijedt][#hehe]

lari

Nálam a Z tengely van vagy 150 Kg :-) A golyósorsó 10 mm emelkedésű, az áttétel 1:4
Lehet, hogy nem engedne vissza, ezt még nem próbáltam...
Önmagában, -ha nincs rajta a motor, visszaenged, de nagyon könnyű visszafogni...Majd meglátom mit mutat gyakorlatban...

lari

És ha nem akarom a machot belevonni? Arra is van megoldás?

besirkyjh

Szia  

Elvileg ide is jo lenne az egyensulyozás és akkor nem lenne ez a gond .A fék gyorsaságával lehetnek problémák ( szervo indulás és megállásnál ) .Egyszerübb a suly még ha a mozgatott tömeg változik is vele .