Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Szia  

A végálásrol lejönni csak manuálisan lehet de a Mach3 Magyar PDF-jében van rajz rola ( leg alján ) hogy hogyan lehet ki kerülni ( már le is irtam a lényeget ) .
A configban a homing/limit-nél ( negált ) hoz zöld pipa és megfordul a keresés iránya .

Riboga

Szerintem "Limit override" és utána "Reset"-el le lehet hozni végállásról. Figyelj, mert rossz irányba is engedi, sajnos nem érdekli a +- jel a limitkapcsolóknál.

Sys_m

Szia Zoli, Riboga!

Köszönöm a gyors válaszotokat, megnézem.

Üdv. Nektek: Sys_m

kr97pwss2

Egy kérdés, a plazmavágáskor mitől veszi fel a pisztoly a nullpontot? M3-ra bekapcsol a szabályzás, persze ha a THC engedélyezve és a THC ON bemenet magas, de utána nem veszi fel a 0-át. A G-kódba kell egy G31-es referenciafelvétel, vagy valami makró kell hozzá? Most készítem a THC szabályozást az UC100-ba és nem teljesen világos a teljes folyamat. Ha jól tudom többen használnak itt a listán plazmavágó gépet. Esetleg egy plazmavágón használt Mach3as G-kódot jó lenne, ha tudna valaki küldeni tanulmányozásra és tesztelésre.

hyuekyh7a

Két módon lehet megoldani általában.
1: a "G28.1 Z" kódot használni ez a Z tengely referencia felvétele ezt használja pl. a SheetCam
2: A "G31" használni ezt az M3 macróba kell beilleszteni. Itt egy példa ezt lángvágóhoz használom. Kapacitív érzékelővel.

hevido=getUserdro(1010)

Code "F100 G31 Z-5"
While IsMoving()
Wend  
Code "G92 Z7"  
While IsMoving()
Wend
Code"g04 P"& hevido
While IsMoving()
Wend
DoSpinCW()

kr97pwss2

Köszönöm, valami hasonlóra gondoltam, csak nem voltam benne biztos.

000000000

Nem tudom illik-e ide ilyent írni de van egy krack-elt Mach3-asom angol verzió..nekem nincs ahol kipróbáljam meg....valaki nem akarja kipróbálni?Emailban csatolva átküldöm ha valakinek kell írjon.

hostya

Majd kipróbálod ha lesz géped, amin megteheted.
[#ejnye1]

000000000

Egyetértek Veled, mint már nagyon sokszor.
Amíg nem volt gépem, a Mach3-al nem is foglalkoztam, a topicját sem olvastam.

000000000

Ok én is egyetértek abban hogy kar volt ezt ide kitenni...le is törölném ha lenne hozza jogosultságom de sajna nem tudom miért nem lehet legalább a saját bejegyzést torolni.Azzal viszont nem értek egyet hogy miért ne foglakozhatnék vele....hogyan építhetnék meg egy gépet ha nem tudom mi vezérli azt?Szerintem ez nem logikus.

KoLa

Szia Csaba! megkaptad a CD-t?

000000000

Nem kell ezt törölni, nincs ezzel semmi gond, nem egyformán gondolkozunk.
Az első gépemet akkus fúróval hajtottam.
A másodikat léptecsekkel és az MSD vezérlőt 555-ös IC vel épített Step-Dir vezérlővel működtettem.
A Nagypirost is léptecsekkel hajtottam és itt használtam előszőr a Mach3-at.

KoLa

[#eljen]Te is lépésről-lépésre haladsz előre![#wave]

000000000

Ez így van Barátom, szó szerint!
Ráadásul rettentően élvezem!

hostya

De jó hogy szóba került!  :)

Éppen a napokban jutott eszembe, hogy csinálni kéne egy ilyen 555-ösel hajtott kézi vezérlőt.
Ha meg van még valahol, kotord már elő a kapcsolási rajzát légyszives, ne keljen nekem újra kitalálni...
Erre gondolok:
  http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/Bodi%20k%e9zi%20vez%e9rl%f5je.jpg" border=0>

Előre is köszönöm!