Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

[#oooo] Jellemző, hogy mennyire figyelmes vagyok még az olyan olvasmány esetén is ami érdekel :(

Béni

Azért eléggé el van dugva. :)

KoLa

Béni! ez nagyon szép munka!
Ezt már  régebben is próbálgattam amikor PWM jelekkel vezéreltem a főorsót!
A PWM-s vezérlés jó esztergáláshoz de nem jó menetvágáshoz!ha frekiváltót használunk!
Viszont jó ha előre beállított frekvenciákat használunk amit relézni kell!
Visszatérve az S családra!
Anno, amikor a PWM-t használtam szerettem volna ha az én gépem fordulatszám tartományát használja a Mach 0-tól az általam megadott átmérőig, 0 RPM-től 1500-ig lenne ez a határ!!!
Nem sikerült ! hogyan lehetne ezt megoldani Béni?

svejk

A mintaprogiban az Smax-ot állítva változik az a pont, ahol elkezdi a korrekciót.

Béni

Ha a felső határ korlátozására gondolsz, akkor svejk válaszában a megoldás.
G48 S1500 - így max. 1500-as fordulatot fog a Mach beállítani.

000000000

nem fog müködni usb to lpt átalakitoval a mach3 sajnos.....
pci lpt kárlyával csak mind LPT2 modban!
http://www.markusmechatronics.com/Handrad_HowTo.html" TARGET=_fnew>mpg encoder
oldal alján van a megoldás 7414 kapcsolásban...
A és B encoder kimenetei 7414 input ![#vigyor0]

nffab2gnr

Szia KoLa! A Te gépeden mi a főorsó vezérlés,menetvágáshoz.

KoLa

Szia! egyréses tárcsa van rajta!

KoLa

Én arra gondoltam hogy a mach a kerületi sebességet veszi állandóra és ha 1500rpm a max fordulat akkor...
De hülye vagyok!  ... akkor kisebb kerületi sebességet kell megadni a G96 S után!

nffab2gnr

Kösz,de rosszul kérdeztem.Azt tudom.hogy az index jelet a tárcsa adja.A motor AC vagy DC servo vagy  frekiváltó +modbus vagy 0-10V PWM azaz a főorsód hajtáslánca . A mechanikus váltót meghagytad? Mert és is hagyományos gépet tervezek átalakítani...de lehet,hogy egyerűbb ha felhívlak. Adsz telefon számot?

KoLa

Már kikötöttem ezt a PWM-s vezérlést a frekiváltóból , a fő probléma az volt hogy hamar elfogyott a szabályzási tartomány, nem emlékszem már pontosan de 0-60 átmérő között elfogyott az 1500-300 rpm tartomány, de akkoriban nem tudtam még hogy a G96 S után kell megadni a kerületi sebességet!

xfg6v697j

próbáltam enkodert kötni a macsh-hoz.
be is állítottam az "encoder/PNG's" oldalon, de csak a diagnosztikai képernyőn látni,hogy a pin-nek megfelelő led villog.
A kérdésem.
Hogyan kell az enkodert hozzárendelni valamihez(dro-hoz, valamelyik tengej-hez)?

000000000

TAB biletyü mpg mode felület...
ott lehet játszani mit akarsz aktivá teni az encodere!
#5905 linknbe néz bele ott jo le van irva mach3 config beálitásba!
van olyan felÜlet ahol egyáltalán nem müxik az mpg mode vezérlés....
pl MDI alt2 !

Kicsa

Szia! Félsiker!
Ha minden igaz,akkor az OEM kódot kell megadnod,amit csinálni szeretnél vele.
#5905-ös HSZ ben lévő link esetleg segíthet,képek is vannak. Szépen haladsz... [#eljen]

xfg6v697j

Ebből egy árva kukkot se értek, még ugy se , hogy a google lefordítoota.[#lama][#lama]
mielőtt kérdeztem már megnéztem.