Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

KÖSZÖNÖM[#worship]
a brain negyon jó utánanéztem egy csecsemő is tudja használni.
MŰKÖDIK[#taps][#nevetes2]

88nwcf22d

Akkor kifejtenétek hogy mi ez és mire lehet használni? :D

xfg6v697j

http://www.hobbycnc.hu/CNC/MBIO/Brain/Brain.htm" TARGET=_fnew>brain én ebből értetem meg elsőre

s7manbs8

Az egy olyan lehetőség, amivel tudsz saját kis programokat beilleszteni a Mach működésébe és hozzáférsz a hardveres ki, bemenetekhez, ki tudod azokat olvasni, illetve írni és így kedved szerint elég szabadon szinte bármit meg tudsz csinálni, ami logikailag lehetséges. Ha nagy hülyeséget mondtam valaki javítson ki.

000000000

SZerintem ez is megérne egy topicot VB scipt programozás mach3 alá ez a másik lelki világa a vezérlö programnam a cnc mechanikán kivül ez is van olyan fontos hogy meg értsük mit is zajlik a kezelö felület alat!

svejk

Minden bizonnyal, de már így is olyan sok a topic hogy sokszor képtelen vagyok dolgokat megtalálni :(
Más:
Egy-egy ilyen script, Brien stb. alkalmazások után mennyire bonyolult egy másik gépre átvinni a MACH3-at, vagy egy újratelepítés után nem nyűgös a régi dolgokat beágyazni az esetleges frissebb MACH3-ba??

000000000

C:\Mach3\Brains\ ide bemásolod a uj mach3 amit
kinentetél a régiböl....... az az *.brn kiterjesztésbe vanak lemetve amit brain editorba ki mentesz.......

xfg6v697j

utána még engedélyezni kell a brain controlban

nffab2gnr

Ha adott egy PC amin van XP és két partíció,akkor a jelenleg D-re telepített Mach3 1,84.002 mellé a C-re felrakható-e a 3.043.022 verzió,úgy hogy nem zavarják egymást.
Vagy a tuti az ,hogy leveszem a régit és az újat feltelepítem.

000000000

egy xp felesd el!
mert a regegisztrácios adatbázisba is irkáll beálitási paramétereket a mach3 kettö verzionál ez nagy gubanc lesz!

nffab2gnr

Köszi a választ,de elkésett:))
Felraktam a 3....verziót,egyenlőre működik .Az 1.84 csak G-kód generálásra használom DXF-ből.Mert nekem a Lasycam nem minden esetben fordította be korrekten a rajzot,az 1.84 mindig hibátlan volt.

KoLa

Ez elég bátor húzás volt egy gépen!
Én úgy vettem észre hogy még akkor is bizonytalan a Mach3 ha normálisan uninstalálom , majd kitörlöm a drivert az eszközkezelőben, majd a mappát a C-ből és újraindítom.
Felrakok egy másik verziót és bejelentkezik beállítva!
Mert egy másik meghajtón egy mappába le volt mentve az xml és ezt megtalálta szerintem telepítéskor, és rögtön betöltötte magának!
Szóval ha az XP-t újratelepíted és utána a Mach3-t még lehet hogy jó lesz, ha nincs a másik meghajtón xml mentés!

nffab2gnr

Végül is igazad lehet,de mivel semmi nincs a gépen, mert ez csak a gép vezérlő, újratelepíteni a két programot pillanatok alatt megvan.Nekem nem olvasta be a régi xml-t.
KoLa de jó,hogy elértelek adj emailben egy telefonszámot, az esztergával kapcsolatban kérdeznék 1-2 dolgot.

KoLa

Már küldtem a multkor mikor kérted, a nevedre kattintva!

nffab2gnr

B@ssz..+ a kocsog freemail nem tette át a hotmail fiókba ,de ahogy nézem csak a Te telefonszámodat.
Kösz megtaláltam,holnap hívlak délelőtt,ha nem zavarlak.