Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

MPG kerék végtelenitet nincs határolás....
valoszinü tulpergés van az A....B jelnél amit a mach3 nemtud már követni ezt idöziteni is lehet hogy még kitudja számolni tévesztés nélkül a mach3 de ezt már le irtam hogyan....![#ravasz1]

xfg6v697j

De akkor az enkóder dro-ja miért nem téveszt?

Végül az MPG mode-ban multi-step funkciot kellett választani, hogy jó legyen.

000000000

mivel használod az encodert?
minen féleképen logikai szint kell!

000000000

vagyis tökletes jel alak felfutási..... lefutási idövel!

xfg6v697j

schmittriggerre van kötve onnan megy az lpt-re

000000000

xfg6v697j

a bemeneten 10nF és 1200 Ohm
prellmentesítésre.
de ha peregne akkor az enkóder DRO is tévesztene nem csak a tengelyé.
de az enkóder DRO szépen visszaállt nullára ahogy kell, viszont a tengelyé nem.
végül az imént leirt beállítással pontosan működik, de a másik három lehetőséggel nem.

000000000

motor tuningnál jok az adot tengelyenkénti értékek?

xfg6v697j

motor nélkül próbáltam

000000000

az a lényeg a valos mechanikai paraméterezés adig csak elmélkedni lehet....

xfg6v697j

semilyen beállítás mellett sem szasbadna , hogy az egyik visszaáll nullára a másik meg ne.
ez egyértelműen a maCH HÜLYESÉGE, DE AZÉRT JÓ LENNE TUDNI AZ OKÁT.

besirkyjh

Lehet az más is .

A mach helyes beállitásnál azt ugyja ami az LPT-re érkezik .De mi érkezik oda ? Mi a különbség a két érzékelés között csak a schmittriger ?Mert akkor ott lehet a probléma .

Minden vissza állásnál ugyan annyi a diferencia ?

xfg6v697j

mindíg más az állása a tengelydro-nak, de az enkóderdro és az enkóder nullára visszaáll pontosan.
#6036 ban leirt beállítással jó, de a másik három választásilehetőséggel nem.

besirkyjh

Ha igy jol müködik mind a 3 tengelyen akkor használd ezt .Annyira nem ismerem ezt a beállitást de lehet a másik két variácioban inverz vagy negált jelet tudna csak fogadni ( ez csak találgatás ) a kerék felöl .

000000000

azért egy verzionl ne ragadj le mert azért az feltétel mért is van egyi kiadás belöle ha jol számoltam több mid 80 kiadás van a jelenlegi gyüjteményembe mind verzio kiadás azért csiszolgatnak vagy csiszolgatak egy smás hibákat egyi verzio közöt![#kacsint]