Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Kicsa

Nem értem akkor,miért van benne ilyen spéci optó eredetileg. Akkor kicserélem valami sima egyszerűre,a nyákot pedig áttervezem.

Egyújabbgépépítő!
Te hogyan építetted után a nyákot,az eredeti optóval? Vagy te is cseréltél? Illetve ez a gyakorlatban azt jelenti hogy a 4-es,5-ös láb helyett a két optó a 25-ös ill 26-os lábon legyen? Vagy ezt át lehet írni a programban egyszerűen?
[#integet2]

Egyújabbgépépítő

Miután kipróbáltam, néhány dolgot megváltoztattam (MPG, analóg).
Az én nyák verzióm teljesen más, a MODBUS sok mindenre konfigurálható.
A hatvani talira összedobtam egy távvezérlő mintát, ahol még az MPG gyorsabb sebességen tévesztett (azóta javítva).
Most gondolkodom egy verzión amivel a DRO értékek is kijelezhetők.

000000000

látszik a nyák kivitelen ez csak egy lább kivezetéses terv saját igény szerint átalakitható hisz hamár belefogsz akor legyen a legjobb és kihasználhatobb verzio belöle a kimeneteken valoszinü h/l szin van a tranyos lehet pwm ara kell is logikai opto az jobb bármilyen szempotbol is 6n137....

Kicsa

Jó nektek hogy ilyen 'szabadon' tudtok alakítani-változtatni rajta.
Nekem igazából az alap dolgok kellenének hozzá,semmi extra.
Szükségem lenne az analóg bemenetre feedrate miatt,innen indult az egész projekt. Ha tudja a PWM főorsóvezérlést,külön jó mert nem kell még egy nyákot bepakolnom.
A bemenetek jók ha van ennyi,bár töredékét fogom használni,a 2 digitális kimenetre pedig szükségem lenne,'simán' programból kapcsolható állapotban.

000000000

nc kodbol meg definiálhatod föorso fordulatot...
S értékel! :)

Kicsa

Az is tervben van. Választható lesz kézi vezérlés (poti az előlpaon) vagy automata. Utóbbi esetben a Modbus kimenetén a 0-10 V megy majd a Frekiváltóba.
A gondom az hogy a programozási ismereteim egyenlők a 0-val,így hardveresen csak összehozom a kártyát,de ha valami nem jól van állítva vagy nem jó helyre,már buktam.
Az előbb lefelejtettem hogy egy kézikerék is tervben van,de gondolom az megy 2 db bemenetre és onnantól szoftvers az út a működéshez.

000000000

mach3 definiálni is kell föorso szabályzást az az szoftveres szabályzás amit lehet elö tolási sebeséghet arányosan definiálni.... pl:)

Egyújabbgépépítő

A PWM az működik minden változtatás nélkül.
A kézikerék már nem ilyen egyszerű, annak kellet csinálni egy 16 bites számlálót és azt átadni a MACH-nak.
Nagyon szívesen segítek neked, de ha többeket is érdekel a dolog csinálhatunk egy open projektet belőle.

Kicsa

Tehát az a PWM rész egyből utánépíthető. Mivel PWM,gondolom oda szükséges a gyors optó.
Engem mindenképpen érdekelne a dolog,szívesen fogadom a segítséged,viszont van egy sanszom hogy mást is érdekel a dolog.
Új topicra gondoltál esetleg?

000000000

szerintem ez nem is kérdés............[#hehe]
akár külön topicot is érdemelne nyomon követhetö legyen......[#eljen]

juh0557j0

Működik!
Köszönöm mindenkinek!

xfg6v697j

jó dolog ez a brain és könyen érthető

xfg6v697j

Egyújabbgépépítő

Akkor megkérünk egy moderátort, hogy nyisson egy új topikot a MODBUS témának.

000000000