Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

2dbfy8y

A g53-at szerszám cserélőnél jó használni, mert figyelmen kívül hagyja a nullpont eltolásokat, a ref kapcsolóhoz mindig fix. Meg mi pl az asztal mozgatásához szokjuk használni program végén, tudjuk hol a legegyszerűbb munkadarabot cserélni.

Miki2

Mert még mindig nem vagy hajlandó elolvasni, hogy mi a különbség a coordináta rendszer, és a munkadarab nullponteltolás között.

2dbfy8y

Hali!
Jó újra a sorainkban látni Kola társunkat.
Tudom már rég kérdezősködtem! [#wave] Nem tudok ám mindent, csak nem akartam sok lenni! [#nevetes1]  
a #6137- ben érdeklődtek kamera használat ügyben! [#nevetes1]
Talán egy ember hozzá tud szólni!

KoLa

Na ki is próbáltam! mert a teszt a legjobb!
Úgy van ahogy mondtam, de esztergánál vigyázni kell mert a G53 abszolút koordináta rendszerben értelmezendő! vagyis nem átmérő módban van az X koordináta, hanem abszolút értékben, ez azt jelenti hogy valós értékkel lép! nem úgy mint az esztergánál, ott az X átmérő módban kell hogy legyen , tehát osztva 2-vel!itt a bibi! amire figyelni kell esztergálásnál!

KoLa

ÁÁÁ! itt én vagyok a kezdő a cnc esztergálásban!
A Mach3-l viszont sok tapasztalatom van már![#hehe]

KoLa

Gondoltam már rá ! amióta szemüveggel nézem a késbemérést, hogy jó lenne egy webcam, de egyelőre az a helyzet hogy nem ez a legnagyobb probléma!
Laptopon nézegettem már de nem vagyok tőle elájulva, úgyhogy majd ha ráérek kipróbálom!

2dbfy8y

Kezdő mi?
Hát azért nem! [#nevetes1] Ilyen kezdők sokra viszik! Nekem is gyakorolnom kell, mert a cégnél a végén elfelejtem a g-kódos programozást. [#vigyor5] Az új gépem Heidenhain vezérlésű, hát kicsit más! Meg kurva gyors, én is leálok majd a gépem fejlesztésével, ha elérem ezt a villámjárati sebességet! [#nevetes1]

2dw0x9awk

Koordináta rendszer különsége a munkadarab nullponteltolás között. A munkadarab nullponteltolása = koordinátarendszer eltolásával. De az hogy bizonyos G funkció nem öröklődik??? Elég nagy hiba! Még szerencse hogy nem minden vezérlési nyelv így működik.

Béni

A Heidenhain vezérlőkön is van lehetőség ISO programozásra (G-kód). Csak jó adag mazoizmus kell hozzá.
(22 éve dolgozok Heidenhain vezérlőkkel, de csak egyszer próbáltam.[#nyes])

KoLa

Hát Béni!lassan adagolod az önéletrajzodat!
Pedig elég jó vagy a G kódokban is, ezt már tapasztaltam! a Mach3-hoz írt varázslóiddal bizonyítottad , mélymenetvágás , fúróciklus ![#eljen]
Ezeket használom azóta is! kicsit átszoktam kozmetikázni a kódot de nagyon használhatóak a Mach-al!
Milyen lehet ez a Heidenhain vezérlés ha 20 év alatt csak egyszer váltál meg tőle?[#nevetes1]

Béni

Nem váltam meg tőlük, csak kipróbáltam a G-kódú programozást rajtuk. A Heidenhain vezérlői a kezdetektől a mai napig programozhatóak ISO rendszerben és a saját(?) formátumú un. Klartext módban. (Ez sokkal átláthatóbb, könnyen érthető.)
A régebbi vezérlőknél gépi paraméterrel volt választható a mód, a maiaknál már a lehetőség párhuzamosan adott.

KoLa

Akkor ez valami jobb rendszer lehet mint a G kód!
Ha sokkal átláthatóbb akkor ez tényleg profibb!!!
Mert, azt vettem észre, hogy az egyszerű dolgok működőképesebbek, ha jól ki vannak találva!

000000000

000000000

mach3 post kb 90% ISO kompatibilis.........[#awink]

2dbfy8y

Hát igen először én utáltam ezt a programozást. De heidenhain-on tuti, hogy egyszerűbb mint, ha ISO-ban programoznánk. Tény és való hogy sok mindent tud az ITNC 530-as verzió. igaz a szerszámváltó érzékelő megoldása elég rossz! [#nevetes1]  
Jobban kitalálhatták volna.