Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Szia  

A Mach3 wizard-ja elég szegényes .
Használd Te is a Cut2D-t , bár azt nem tudom hogy középre igazitás van-e de az biztos hogy oda teszed ahova akarod a munkaterületen belül .

000000000

Megvan a cut2D de onnan csak eps, dxf, vagy ai ban tudok exportálni, menteni meg csak cut2dben? a mach 3nap txt tap kell ha jol olvastam

000000000

nem!
szerszám pályát is ki tudsz menteni cut2d ben van mach3 post proci onantol meg a mach3 már lekezeli a kimentet nc kodot a cut2d böl ki mentet tap!

279nwbpsa

Én a Cut2D-t hasznákom.Van benne középre igazítás(is)
Nagyon frankó szövegekhez.

besirkyjh

A Cut2D-be viszed a Corel-böl az EPS-t és a Cut-al csinálsz szerszám pályát a Mach alá .

Közel egy napomba került mire rá jöttem egy "apro " gondra .Nem én generáltam egy pályát a Cut2D-vel és nem volt jo akármit csináltunk vele .
Mérgemben ujra generáltam a pályát és akkor sem lett jo , minden beállitást átnéztünk ami rendben is volt csak egy "pici " gond volt a post proci nem mm-ben lett mentve .Figyelni rá !

besirkyjh

Ja ja . Megnéztem és tényleg ( pedig használom is ) csak a szöveg középre igazitás megzavart .

000000000

Közben egy oktatáson vagyok, nem ckell cut 2D Corel-mach3 lizzycam-mach3 kész, most tanultam és tök jól használható

besirkyjh

Szia  

Direkt kerüljük a LazyCam-ot mert a többihez képest bonyolult és nem is lehet vele sok mindent meg csinálni , talán ha lenne hozzá licensz akkor megérne egy probát .Nem egy kategoria a kettö .

000000000

No, így jártál:))

D.Laci

Nem bonyolult aza script írás.
Soronként beolvasod a fájlt, megkeresed a kordináták kezdetét és végét, ezekböl cos-sin fügvényel kiszámolod és a pontot kirajzoltatod....

D.Laci

De lehet hogy nem is kellene pont kén beolvasni hanem "curve" ként talán egyszerübb felűletet csinálni belöle, vagy akor már rögtön mesh ként beolvasni:) esetleg sourface-ként:):)

D.Laci

Csak azt nem értem a mach3 is miért nem rögtön xyz koordinátában menti ki a 4 tengelyes digitalizást??... 5-76 sorral lene több a program megirás... hm.. ez elgondolgodtató...
csinálunk egy M40.4-es macrót:)

D.Laci

D.Laci

Messer

Szia Béni !
Köszi!
Beolvastam a Rhinoval amit írtál. Első ránézésre ez lenne a jó megoldás.
Feltöltöttem pár dolgot a könyvtáramba.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Messer/4%20axis%20digitize/" TARGET=_fnew>http://cnctar.hobbycnc.hu/Messer/4%20axis%20digitize/