Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Messer

Szia D.Laci !
Így gondoltam én is, de valamit nagyon elszúrok, mert már napok óta küzdök vele.

Messer

"Csak azt nem értem a mach3 is miért nem rögtön xyz koordinátában menti ki a 4 tengelyes digitalizást??..."
Itt ért engem is a hatalmas meglepetés. :(

besirkyjh

Szia Danibá

Égett is a pofám ( én mint "okoska" ) de a végén csak rájöttem :)

Fátol az erdöt ?

Messer

Köszi !
Sajnos ezt írja a Rhino, mikor futtatom a scriptet.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Messer/kepek/hibauzenet.jpg" border=0>

Béni

A konvertált adatokat bemásoltam a könyvtáradba (kicsit egyszerűsített névvel).
Rhino-m nincs most fent, egy másik progival a mérési pontokra illesztett spline-ok: (nem a szkennelés sorrendjét, hanem a profilt követve)
http://cnctar.hobbycnc.hu/Messer/4%20axis%20digitize/hispl.jpg" border=0>

D.Laci

fogas0.5-89.5.txt fájlal teszteltem müködik vele.
Ha 25. sorban talál hibát és a 24.ben nem akkor a fájlban van valami amit "single" tipusra nem tud formázni.

Messer

Köszönöm szépen!
Remekül működik.
Többit magánban.
[#worship]

sanka74

Köszönöm Danibá!

juh0557j0

Egy érdekes jelenséget tapasztaltam ma a gépnél ( 5 tengelyes marógép).
Az A tengelynek kiadom a G0 A20 parancsot, akkor szépen befordul 20 fokra. Utána G0 A30 elmegy 30-ra. Eddig ok. Ha most viszont vissza szeretnék menni 20 fokra és beírom neki, hogy G0 A20, akkor pozitívba indul és végálláskapcsolóra fut. Csak akkor megy vissza 20 fokra, ha G0 A-20 parancsot írok. Ekkor 20 fokra áll be ( nem -20-ra!) G0 A0-ra is pozitívba indul.
A dolog főbb érdekessége az, hogy ha felcserélem az A és B tengelyeket a motor outputsban, akkor a másik tengely csinálja ezt, ami egyébként jó volt és az A tengely pedig rendesen működik. Mi okozhatja a jelenséget szerintetek? Számomra teljesen érthetetlen.
Annyi a különbség a 2 tengely között, hogy az egyik a kettes portról megy. Talán köze lehet a dologhoz?

D.Laci

Jog módban jól müködik?

juh0557j0

Igen. Billentyűzetről mozgatva rendesen működik.

juh0557j0

Ha minden igaz rájöttem az itthoni PC-n. A General Config-ben a Rot 360 rollover-t ki kell kapcsolni és akkor jól csinálja. Már a gépen is piszkáltam ezt a menüpontot, csak az ott beépített monitoron sajna nem lehet ezt beállítani, mert 800x600-as monitorja van és nem fér bele a kép. Az OK gomb már nincs a képen, így nem lehet elmenteni a beállításokat. Hétfőn kötök rá egy normális monitort.

D.Laci

General Config menüben jelöld be az Auto Screen Enlarge-t és enter... Índisd ujra a mach-ot
Vagy az xml fájlban állisd be.

juh0557j0

Be van kapcsolva de hiába. Szerintem a 800*600 már kevés neki.

juh0557j0

Amúgy meg azt nem értem, hogy ez miért csak az egyik tengelynél játszik szerepet és a másiknál meg nem.