Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

cx79vmdj5

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy mach3 képes-e a léptetőmotort nem nulláról indítani. Olyanra gondolok mint a turbocnc, hogy kér egy minimum fordulatszámot(frekit) és egy maximum fordulatot(frekit), és ezen belül járatja a motort. Sajnos a házi építésű vezérlőm 200Hz és 2kHz között képes csak a működésre, viszont szeretném a mach3-at használni.

000000000

Fölső korlát adható meg.

juh0557j0

Meg lehet azt csinálni az egyik tengelynél ( körasztal ) , hogy bármikor amikor a jeladóra ér nullázza a koordinátát?

Motoros

Egészen biztosan meg lehet.  A G kódok között keresgélj, biztos van olyan ami külső jelre várva a megadott értéket felveszi.  Egy konkrét ipari gépnél pl a G50 ilyen.

besirkyjh

Szia  

Szerintem erre valo az " Auto Tool zero" amit bármelyik tenelyhez configolhatsz .

sanka74

Sziasztok! Forgatóval hogyan lehet egy négyzetet marni? A forgató tengelye függőleges, erre lenne rögzítve a marandó rétegelt lemez, amit kontúrmarni kell.Úgy kell legenerálni a kódot?

xfg6v697j

Ha a forgató nem muzdul, akkor ez simán egy négyzetmarás.

5bzs27u7

Tisztelet az Uraknak.

Lenne egy kérdésem, hol tudom beállítani a mach-ban, hogy program bezárásakor a kordináta értékek legyenek elmentve?

5bzs27u7

Már megtaláltam.

svejk

sanka74

A forgató természetesen forog és úgy kellene a négyzetet marni....gyakorlatilag a forgató lenne a harmadik tengely...Ahogy forog a másik tengely pedig oldalirányban mozdul annyit hogy a végén a négyzet meglegyen...

279nwbpsa

Üdv mindenkinek!

Hétvégén Csewe fórumtárs közreműködésével készült egy jeladó a pici esztergámhoz.Ezúton is köszönöm a türelmedet és a segítségedet Csewe!
Itthon aztán bakelit lemezből esztergáltam egy 100mm átm. tárcsát,amin 2,2mm széles rést készítettem.Azt a tanácsot kaptam,hogy a pin11/port1 beállítást használjam a jeladóhoz.
Így is tettem és rendben valónak tűnt.
Elsőre úgy nézett ki,hogy "élesben"(varázslóval persze)is jól működik az egész.
Viszont akármit csinálok,csak 0.5-ös menetet vág a gép. :(
Az előtolásnál a lépésszám stimmel,mert a menethossz és az átmérő stimmel,csak nem tudok pl. 1.5-ös menetet vágni.
Arra gondoltam,hogy valami beállítási hiba lehet,ezért nem a "bénázós" topikba írtam,de ha kérdésemnek inkább ott lenne helye,akkor átmegyek oda...

Miki2

Ha a menetemelkedés jól van beállítva a menetvágás mondatsorában, akkor csak az lehet a hiba, hogy a gyorsjárati sebesség értéke kisebbre van állítva, mint a vágandó menet sebességigénye.
Pl.: 1.5 mm-es emelkedésű menet 500 1/perc fordulaton legalább 750 mm/perc gyorsjárati sebességet igényel.
A biztonságos üzemléshez ezt legalább 1.5-tel meg kell szorozni.
Tehát ha a gyorsjárati sebességed alacsony, akkor próbáld alacsonyabb fordulaton vágni a menetet, vagy növeld a motortuningban a gyorsjárati sebességet.
Persze csak akkor, ha ezt lépésvesztés nélkül megteheted.

Béni

Elvileg legalább két megoldás létezik:
- a tengelyek konfigurációjának megfelelő kód generálásával
- egy olyan képlet megadásával, ami az X-Y pozíciót valós polárkoordinátákká konvertálja. (Function Cfg's/Formulas menüpont.) Ebben az esetben működhet XYZ adatokkal.

KoLa

Tamás! a Masch3 akkor is lejátsza a menetvágást ha nincs gép rákapcsolva!  
A menetvágó varázslót használtad? adj meg kisebb menetemelkedést és nézd meg hogy amikor visszafelé jön mit ír ki az előtolás DRO ban! ha az több mint a menet emelkedés akkor OK!