Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

KoLa

Akkor az első,lépés a referencia kapcsolók elhelyezése! X++ és Z++ irányba!
Ez egy klasszikus pozíció esztergán!
Érdemes dupla kapcsolókat felszerelni! az első ami kapcsol, az a referencia, a második ami kapcsol az megszakítja a motortápot, a kettő között max 1mm a különbség!!!

279nwbpsa

Na,erre idáig egyáltalán nem fordítottam figyelmet. :(
Ennek még csak most jött el az ideje...
Gondolom szimpla kis mikrokapcsolók megteszik.Esetleg a ref.-nek valami jobb.
Sok effélét összegyűjtögettem,majd válogatok közülük.

KoLa

Ez esztergagépen létfontosságú! tudjál referencia pontra állni az 1-s sorszámú késsel bekapcsolás után!

279nwbpsa

Értem...Teszek fel kapcsolókat.
Ez valamivel egyszerűbb feladatnak tűnik,mint a jeladó. :)

000000000

Szia! Tudok ebben segíteni Neked, van olyan programom, ami X, Y, Z NC kódokat átalakít X, Z, C kódokba.
Azaz a derékszögű koordinátarendszert polárba transzformálja. De vigyázat, a 4 soros négyzetleíró G kódból felbontástól, mérettől függően kaphatunk akár 400000 sort is!

sanka74

Szia! Köszi, az egyik ismerősöm akar széküléseket kontúr marni, csak a rögzítéssel van gondja, mert a székülésbe van egy homorú bemélyedés. Ezért gondoltam arra hogy egy forgatóra kellene rögzíteni felső szorítással, úgy hogy alatta eltudjon forogni a székülés.Ha nem tudjuk megoldani rendesen  vákuummal a rögzítést, akkor ha beindul a széria jelentkezni fogok. Arra gondoltam hogy bonyolódni fog a program, mert ebben az esetben az x tengely folyamatosan mozog egy oldalon belül is + és - irányban is, meg még ott a forgató is.

000000000

Deskproto ilyesmi megoldásokra!

Kicsa

A Mach gurukat kérdezném,az enkóder beállítással kapcsolatban. Hogyan tudom beállítani az enkódert tengelyre? A Settings fülön,hála csewe-nek,mostmár látom hogy mozog a dolog,a gép szépen érzékeli. De a beállítás sehogy sem akar menni,próbáltam hogy a Hotkeys menüben a Jog X kódot beállítottam,de nem történik semmi sem,ha tekergetem.
Bonyolultabb ez ennél?

2dbfy8y

Szia!

Véletlen nem a pin és port fülön kell beállítani az encoder és mpg-ben a pin és portot? Hogy épp melyiken adod a jelet, melyik tengelynek? Tudod mint a motorok beállításánál! [#nevetes1]

Kicsa

Szia!
Szerintem nem,mivel valahol megoldották úgy hogy változtatható a tengely,egy gombnyomással. Fizikailag egy enkóder,a 3 tengelyt irányítja,külön külön. Próbáltam Jog modban de valamiért nem si tudok hozzárendelni semmit sem,nem jöttem még rá,hogyan kelene.

2dbfy8y

És ha a tab gombal kibővíted a képernyőt?
Ott ki lehet választani a tengelyeket!

Kicsa

Kézzel tudom mozgatni a tengelyeket. Elméletileg ott már az enkódernek is kellene funkcionálni minden más beállítás nélkül?

2dbfy8y

Ott a tab os bővítésnél lehet aktiválni az mpg-t is, és tengelyeket választani

xfg6v697j

alt+a-val az npg1-et lehet váltogatni a tengelyek között
alt+b mpg2
alt+c mpg3

Kicsa

Köszönöm mindkettőtöknek!
Így sikerült virtuális mozgásra bírni a tengelyeket. Viszont a calibráció szerintem hiányzik,mnem egészen azt csinálja,amit szeretnék.