Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Lehet jobban jársz ha felszaladsz a padlásra és lehozol egy régebbi P1-est, amiben még van ISA kártyahely, olyanból van még sok némely embernek, ami LPT port vagy IDE vezérlő kombinált. Látjátok ez az átka ennek a tervezett elromlásos iparnak. Azt a pénzt inkább el kéne kocsmázni, amit az új dolgok vásárlására fordítunk, vígabb lenne az élet.

guliver83

Van egy P3 lapom lehet összedobom és kipróbálom azzal.

97urdfkpc

Elbeszélünk egymás mellett. Én a portszám átírást a ports&pins/motor outputs és input signal füleknél értettem és nem a bios-ban.

svejk

Az XP nem ragaszkodik a hagyományos címekhez.
Az én gépemben a PCI-os LPT port BC00 címen érhető el, ez t is kell a Mach configba beírni.

Át lehetne írni de a XP sokszor visszaköveteli magának, így jobb a békesség.

svejk

Ja, visszaolvasva ez már ki lett tárgyalva, bocsi.

w8zwiiw56

Van arra valami esély, hogy Mach3-ban a Z mozgás sebességét extrém módon, meg lehessen növelni?
Hiába állítok be szélsőséges értékeket, az összes tengelynek, amikor Z mozog (0 és -1 között) 540unit/perc-től nagyobb sebességre nem hajlandó!

Motoros

Nem lehet,hogy túl lapos a gyorsulás rámpa, és a kis táv miatt nem tud többet elérni..csak egy tipp.

tfpk6pks3

Mekkora a Mach alapfrekije?
Mekkora a többi tengely sebessége?
Hány lépés egy unit?

besirkyjh

Szia  

Szerintem a mikrostepped az egekbe van .
Legalább 2700step/unit .
Állits olyan mikrosteppet hogy 1mm-re kb 100-150 step jusson , és akkor a Mach3 nem fog korlátozni.Kicsit feleslegesnek látom a kb 0.0003mm-es felbontást.

Feltéve ha ez a gond :)

w8zwiiw56

45000Hz, tesztből minden sebességet maximumra állítottam, és 1 lépés.

w8zwiiw56

Lézer vezérléséhez hasonló szerkezethez szeretném felhasználni a Z dir jelet, ezért próbálok ilyen értékeket beállítani. A járható utat próbálom megtalálni, nem biztos hogy a Mach3 lesz az...

besirkyjh

Nekem ez a 45000hz soknak tünik vedd 25000re vissza .

Mi az az 1 lépés ? 1mm?

tfpk6pks3

1 lépés 1mm???
A kérdés, hány jelet kell kiadjon a mach, 1mm elmozduláshoz.

w8zwiiw56

Így van, 1 lépés 1mm elmozdulás, de még így is lassú, más már nem jutott az eszembe. Csak jelzem, mielőtt itt még valaki félreértené, csak a programot tesztelem, nem CNC gépet!

besirkyjh

Nem OK valami .

Az email cimemre küld már el az xml file-t amit használsz ( had nézzem át ).