Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Vasspisti

Párhuzamos port, motorvezérlő, léptető motor teszteléséhez én a Parallel Port Viewer programot használom:

http://www.soft32.com/Download/Free/Parallel_Port_Viewer/4-187079-1.html" TARGET=_fnew>Letöltés

Egyszerűen (az egérrel) lehet a párhuzamos port kimeneteit kapcsolgatni, így egy ismeretlen  motorvezérlő kártya bekötése (Step és Dir melyik pin-hez csatlakozik) könnyen meghatározható. A léptetőmotor bekötését is megkönnyíti, a Step kimenetet kapcsolgatom és ha a motor helyesen van bekötve, akkor egy irányba lépked visszalépés nélkül. A bemenetek ellenőrzése sem jelent gondot, a külső kapcsolók állapota grafikusan megjelenik.
Ha a vezérlő és a motor rendben van, illetve a bemetek jelei eljutnak a PC-be, akkor indítom a Mach3-at és végzem el a motor kimenetek és végálláskapcsolók konfigurálását, ami az előzetes teszteknek köszönhetően már nem jelent gondot.

w8zwiiw56

Meg van a bibi, ezen a gépemen egy régebbi verzió volt fönt, 2.63-al már jó! Találtam hozzá plugint is. Viszont úgy látom érdemes állítgatni a kernel speed-et.

000000000

[#boxer][#boxer][#boxer][#boxer]
Idegbaj kerülget!
Állítgatom megint a mach 3-at,a motor nem tudja eldönteni menjen e vagy akadjon.Egy darabig jól működött,majd megmakacsolta magát.Most levettem a motort,s úgy próbáltam,a helyzet változatlan.Próbáltam sebességet változtatni(lassú gyors) moci mégis "akad".H1 vezérlőm nem mutat hibát.Bekötések jók.A vezérlő ennyire megbízhatatlan,vagy a progi vacakol? üdv samo

Miki2

Nézd meg, hogy a kábel mindkét oldalán jól érintkezik a földpont.
A vezérlő, és a számítógép DND pontjára gondolok.

RogerCo

Ugyanakkor nézdd meg a vezérlő és a motor között nincs-e laza vezeték a sorkapocsban vagy a csatlakozódban.
Roger

xfg6v697j

tud valaki magyar képernyőt a mach-hoz.
lehetőleg olyat amelyikben a gombokon van a felirat és nem mellette.

279nwbpsa

A "Magi-féle" nem jó?

279nwbpsa

Mármint ami pl. a H1 vezérlőhöz is jó.
Igaz,a gombok mellett vannak a feliratok. :(
http://www.hobbycnc.hu/Magyar.html

279nwbpsa

Szerencsétlenkedek éppen Béni menetvágó varázslójával.Beírom a szükséges értékeket,de ezután mindig kúpos menet lesz belőle. :(
Mit ronthatok el vajon?[#nemtudom]

xfg6v697j

279nwbpsa

Sajnos jobb ötletem nincsen. :(

279nwbpsa

Közben rájöttem mi volt a gond.X kezdő/X befejező.
Utóbbi nagyobb értékű volt...

000000000

Szevasztok!
Mekkora léptetést érdemes beállítani MSDD 40-3.2 vezérlőnél.(1/2,1/4,1/8 stb)Illetve ha be állítom bármelyik léptetést,akkor be kell e pipálni a sherline 1/2-t.

D.Laci

1mm emelkedés esetén jó lene még az egész léptetés is, 50mm menet emelkedés esetén keséslenne az 1/8 léptetés is...
Kérdezni tudni kel..
Menetemelkedés áttétel? stb...

000000000

Az x y tengely áttétel nélküli 4 menet egy colon két bekezdéses trapéz.A z tengely áttételes,de igazábol még nem néztem mekkora.A menet ugyanolyan,mint a többi.3 db vezérlő van,külön kell  beállítani.A mechanika egyébként gravograph is 700.