Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

D.Laci

6.35 az emelkedés direktbe? Reméljük Laslie elijesztete Tibor45-t:)
1/8 lépsel probálkoz mert túl nagy az emelkedés, feltételezve hogy 400s/f -s motor , 800s/f motor esetén elég az 1/4 lépetés.

PSoft

Melyik billentyűgombokat használjátok,(használjak)Mach-mill nél a gépre "kihelyezve"?

A KoLa-féle nyomógombokra gondolok,amit Ő az esztergánál használ.

Lenne egy ideális hely a gépen,ahova a gombokat telepíteném,de,... melyik gyorsbillentyűket célszerű gépközelbe(gépre) tenni mill-nél?

000000000

A motor sanyo denki 1.8 fok /lépés,azaz 200 lépés egy fordulat.Legyen nagyobb a léptetés?
Köszi a válaszokat.A vezérlőben van még lehetőség.

000000000

Én a Magi-féle H1-es 4-tengelyes magyar felületet használom. A billentyűzetem kisméretű, nem bazi nagy multimédiás, még a fogásvételt is nyilakkal állítom be, tizedes vagy százados lépésekkel.
Ha szükséges, USB hosszabítót használok.

D.Laci

Jól elnéztem.. Rég láttam léptető motort...
Józan paraszt ésszel számold ki hogy neked milenne az ideális és azt probáldki.
"4 menet egy colon két bekezdéses" na ezt pontosan hogy érted? egy fordulatra menyit mozdul?
Mert ez akár lehet 12.7mm menet emelkedés is, csak értelmezés kérdése.
Tehát vagyűk a jobbik esete 6.35mm menetemelkedést, egész lépés esetén, direkt hajtással.
200/6.35=31,49606  31.49606 lépés/mm azaz 0.03175 az elméleti potoságod...
Minnél nagyobb az elméleti potoságod annál szebben fog lépni, de a végsebességed annál kisebb lesz...
számolj... próbálj...

PSoft

Nálam is a Magi-féle van,csak a P2Q felülettel.

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Mach_P2Q.JPG" border=0>

A nyilakat a négy tengelyhez,meg a Shift-et mindenképpen a gépre(is)akarom tenni,de,... mit még?[#nemtudom]

000000000

A "Ctrl" feltétlen kell a finom léptetéshez, esetleg a "Home" és a"V" billentyű.

besirkyjh

Sziasztok  

A közelmultban kérdeztem de most ujra kérnék egy kis segitséget OEM kod ügyben .

A WIKI-ben nem tudom megnézni mert valami kodolásra hivatkozik .
Ha lenne valami más link vagy egy letöltött pl Pdf az lenne az igazi .
Akár jöhet egyböl az emailomra ( balra fent a nevem alatt ) .

Köszönöm

000000000

szia!
http://www.machsupport.com/docs/Mach3_V3.x_Macro_Prog_Ref.pdf" TARGET=_fnew>Mach3 oem

199 oldaltol..........
[#smile]

besirkyjh

Szia  

119-et akartál irni mert csak 131 van összesen .
De ez az és nagyon szépen köszönöm , el is mentettem 2 -3 példányban .

000000000

igen!:)
nincs mit...:)

Miki2

Az eredeti felületet a többmenetes megmunkálás szükségszerűsége miatt módosítottam.
Azóta van olyan felület is, ami tudja a középpont, és a sarok beméréseket is.
Igaz, pillanatnyilag csak 3 tengelyre, helyhiány miatt.

cu05ic9nw

9pk59nuy

Üdvözlök Mindenkit!
Tudna-e segíteni abban valaki, hogy a ciklus start-ot kivihessem a paralell porton egy nyomógombra? Lehet, hogy béna vagyok, de nem találok rá megoldást.

Előre is köszönöm a segítséget.

xfg6v697j

oemtrig-gel egyszerű