Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Egyújabbgépépítő

Még régebben vásároltam kézi kereket mikor olcsóbb volt.
Szerintem megy sima optikai encoderrel is, mivel a kézikerék is az.

Egyújabbgépépítő

Lehet két kimenetet rendelni egy logikához, de meg kell ismételni a sort ugyanazokkal a bemenetekkel.

Kicsa

Igen,a kész filmware-t PICbe fel tudom tölteni,PicKit2 klónom van hozzá. Csak módosítani/írni nem tudok programot...

KoLa

Kipróbáltam köszi! most már ezt is tudom!
De biztos az hogy innen szedte a beállításokat elő? mert akkoriban Sanzistift magyarítását nézegettem a gépen, de aztán töröltem mindent és egy másik verziót tettem fel, mégis a magyarított felülettel jelentkezett be!Én azóta a Machot csak a Windows-l együtt telepítem újra!

000000000

valamit inen is kiolvas a mach3 de ere lehet csak  a ArtSoft tudná a választ!
különben a beálitások nagy része mill..turn..plasma.xml van de al parancs soral az ikonal lehet ezt a beálitási config fájlt meg nyitni az adot felületre
az az
Mach3Mill ikon utvonala
C:Mach3Mach3.exe /p Mach3Mill

az az utvonalban "Mach3Mill" az a Mach3Mill.xml  
beálitási config fájlt hivja meg !

sajnos láthatod az uninstal mennyi szemetet hagy maga után regeditbe és egy idö után ezért is lasul meg az opredszer!
sajnos ez legtöbb programnál is igy van sok szemét marad bent a windowsba uninstal után is!

[#gonosz2]

KoLa

Hát lehet hogy az ART nevű fórumozó tudna valamit!
Egyszer beszéltem vele a Mach fórumján mikor küszködtem a menetvágással ( HJózsi monta hogy Teeee!!! ez a program egyik fejlesztője!!! :tényleg[#wow2])
Ha jól emlékszem csak állandóan visszakérdezett, azt nem mondta hogy a mach nem követi a főorsót!Menetvágáskor!
De most jó!

000000000

kudarcot nem sokan szeretik be valani!
lehet ezért sovárgot a válaszaidra a fejlesztö is....!

000000000

az az csak jo szemszökböl lásák a mach3 a felhasználok közben a hibáirol halgatnak a fejlesztök.....![#hehe]

xfg6v697j

A mach-ban a negyedik tengelyhez tartozó enkodernek hol lehet kiolvasni az értékét?
mert a settings képernyőn csak az X Y Z van.

000000000

be van kapcsolva?
ha referencia potnra elküldöd és zöden kel világutania a dro melet akor aktiv a 4 tengely is!
vagy egy 4 tengelyes kodal kiprobálva ki kel rajzonia a pályát akor jo bevan álitva a konfigja is....

000000000

http://cnctar.hobbycnc.hu/MB/dragon_x_rotary.txt" TARGET=_fnew>mach3_4axis teszt_nc
http://cnctar.hobbycnc.hu/MB/x_dragon_rotary.bmp" border=0>

Rinaldo

Képernyő szerkesztővel készíteni kel az A-ra is encoder kijelzőt az x,y vagy z mintájára.
Vagy a fejlesztő oldalán keresni kel olyan képernyő fájlt ahol már ezt valaki megcsinálta..

xfg6v697j

számol a negyedik tengely

xfg6v697j

és hogy lehet a felhasználódrohoz a szükséges funkciót rendelni?

Rinaldo

Képernyő szerkesztővel meglesed hogyan van pl. az X tengelyhez tartozó megcsinálva.