Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Ha nem csak a mak megy a gépen akkor én már nem is csodálkozom semmin.Nekem például volt olyan,hogy felmentem 1 pillanatra a netre aztán nem akart a mak semmit sem csinálni vagy egyszer "elmászott" a sebesség,azt hittem,hogy a vezérlő ment tönkre,mert először rohadt lassú volt a cnc majd olyan értékre fel bírtam állítani a sebességet a léptetőmotor darálása nélkül,amit már el sem hittem.Mindenféleképp kell egy gép,amin csak egy xp van és a mach3.

Kicsa

Ez remek hír!
Én most gondolkoztam az építésen,féltem kicsit mert égetni tudok,csak ha szoftveresen el van kulminálva valami,akkor számomra zsákutca.
Az analóg ki és bemenetet is kezeli a Mach szépen?

000000000

Nincs rajt semmi más, és másra nincs is használva.
Nem tudom mi lehet a gond, de idegesít nagyon, olyankor amikor 25000-en megy, a motorok hangja nem jó, és a villámjárat is lassu.

000000000

akor lehet böviteni a foráskodot! az az több portos procira még.....

xfg6v697j

egy kézikereket próbáltam beállítani, aminek az osztása nem kerek szám.

http://kepfeltoltes.hu/110611/204300583n_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

és bár hat tizedes beírását engedi a mach mégsem veszi figyelembe még a negyedik tizedest se csak kb 6 7 századonként változok az egy körbetekerésre a dro-ban kiirt érték, de amikor változik akkor elég rendesen. 0.039-et. emijatt a leg pontosabb beállítás esetén is 0.008-et téveszt egy körbefordulásra.

Mi lehet ennek az oka lehet e  a mach-ban állítani a számítási pontosságot?

xfg6v697j

6 7 századonként = 6 7 tizezredenként

000000000

milyen felbontásu encodert használsz min 50 de 100ccr a jo kézikeréknek vagy nagyobb az még jobb!
nálam a fizikai osztásu 100 (ccr) encoder vericy: 200
counsts: 1
vanak az A és B bemeneteken konderzátorok 1n...10n? ne legyen pergés anál tévesz a mach3 is az az nem minden inpulzusra számol teljesen az az kihagy.....

xfg6v697j

nem ezt az enkódert fogom használni, csak kipróbáltam a beállítást, és meglepve tapasztaltam hogy csak négy tizedesig veszi figyelembe a beírást pedig hat tizedest lehetne megadni.
12-es osztású ha egynek állítom akkor 48-at számol.

000000000

van kötöt tényezö ebben a müveletben is az az mach3 mindent a pwm kjböl számol ki az meg cpu orajel fügö adot számredszerben.......
két csatornás 90 fázisu je aránynál 4 impulzus van egy osztásnál ha jol tudom.... az az encodernél!
azért kel nagyobb felbontásu encoder hogy lehesen osztani vericy / coint értékekel jol....
100ccr általába jo szokot leni mpg keréknek!:)

xfg6v697j

Azt hol lehet beállítani, hogy a gyorsbillentyűkre mekkora legyen a tengelyelmozdulás?

xfg6v697j

már rájöttem

Egyújabbgépépítő

Kipróbáltam, az analóg bemenetet átadja gond nélkül mozog a feed csúszka ahogy változtatom a bemenő feszültséget.
A digit bemenetek is mennek, jelenleg 16 van.
Írtam egy MPG kezelőt is, működik szépen.

xfg6v697j

hogy tudnám azt megcsinálni, hogy a mach információt kűldjön számomra bizonyos ledek állapotárol az lpt-re

Egyújabbgépépítő

xfg6v697j

és mi az.
már órák óta nézegetem a netet VBscript ügyben és kigyűjtögetem a nekem szükséges utasításokat.
lekérdezném a ledet : getoemle():ActivateSignal (Output):DeActivateSignal (Output)

így képzeltem el aprogit

sleep(200)
IF getoemle(57) = 1 then
ActivateSignal (Output1)
else
DeActivateSignal (Output)

és ezt a kódot a 245 OEM kódú gomb aktiválná

de még sohasem használtam vb scriptet, úgyhogy egyedül nem fog menni.
ha van valaki aki már használt segíthetne.