Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

Az oemtrig-gel szerintem csak külső fizikai gombot lehet a képernyőn lévő gombhoz rendelni, de az enkódert hogyan?

Kicsa

Akkor nemtudom. Ha felismeri a Mach az enkódert,akkor onnantól bárki tud segíteni,akinek van kézi enkóder a gépén. Közben próbálok keresni én is valami hasznosat...

000000000

encodere oem kodot se hogy ez már modbus meg oldásként elérhetök csak!
vagy egy kis vb sript programozásal.....
sreen editorban szépen meglehet nézni minden felületre valo funkcio parancsot az az sript funkciot és megérhetö mért nem müködnek a nem létezö beálitások...

Kicsa

[#wilting]
Ezt meg én nem értem.  
Kicsit bővebben le tudnád írni? Ilyen Screen Editor hol található? A könyvtárában nem látom.

000000000

000000000

http://www.4shared.com/file/rIDwmh_P/mach3_screen_editor.html" TARGET=_fnew>mach3_screen_editor
v1.45 jo verzio
nemtudom milyen felülete használsz?
alap felölet mach3 ban Mach3/1024.set

Kicsa

Köszönöm szépen,bár nekem ez kínai. Programozni nem tudok,enkódert viszont szeretnék. Ha jól értem,akkor vagy keresek valakit aki megírja ezt a scriptet valami honoráriumért,vagy veszek kész 'írányítópultot' amihez van szoftver mellékelve?

Kicsa

Mégegy kérdés : Az általad linkelt oldalon 2. LPT portra akasztja az enkódert. Lehet hogy a második port közvetlenül lekezeli? Mert bővebb leírásról nem esik szó az oldalon...

000000000

egyszerü a dolog Engine config...signal input
Port #
lpt1 Ƈ'
lpt2 ƈ'
értékeket adsz meg.....melyik portot akarod használni!
és be kel kapcsolni Engine config...Port setup and axis seletion port#2 0x278 pin input2-9 !

000000000

http://szamitastechnika.vatera.hu/egyeb/pci_ieee_1284_nyomtato_lpt_port_i_o_garancia_1460168706.html" TARGET=_fnew>PCI IEEE 1284 nyomtató LPT Port I/O
csak ezel müxik a dolog....[#wink]

Rinaldo

Az enkóder beüzemeléséhez szeretnék némi segítséget adni: az enkóder beüzemelésével valamely tengelyünk elmozdulását tudjuk a Settings oldalon kiíratni, ellenőrizni de semmi több.! Szóval kel egy +5V-os enkóder A és B kimenettel, melyeket az LPT port (LPT1 vagy LPT2)szabad bemenetére kötünk. Nyilván kel +5V és Gnd az enkódernek. Mivel közvetlenül kötjük a portra az enkóder jeleit a gnd legyen közös a port gnd-jével és az +5V tekintetében járjunk el kellő ovatossággal!! A Mach3 Config/Port és Pin oldalon az Encoder/MPG ablakban kitöltjük az Encoder1 sorát. Itt kel megadni hogy melyik portra és annak melyik bemenetére kötöttük az A és B enkóder kimenetét valamint a felbontást és sebességet. Ajánlatos újraindítani a Mach-ot és így mennie kel. A többi tengelyt ugyan így..

Sz.József

http://www.kd-dietz.com/klausphp/images/eng/machscreen/beschreibung/machscreen_doc.htm" TARGET=_fnew>Ezzel próbálkozott már valaki?  A download fülön >>> MACHSCREEN...

xfg6v697j

én pont eddig jutottam.

Kicsa

Kiíratni és ellenőrizni? Nem teljesen értem. Lassan de biztosan kezdek teljesen összekavarodni.

Szeretnék eg kis kézi felületet a géphez csatolni,amire szeretnék rakni egy forgó jeladót,enkódert. A fő cél hogy ezzel a tekerentyűvel tudjam szabályzoni az előtolási sebességet,programfutás alatt. Esetleges opciónak örülnék ha lehetne gombbal váalsztani a tengelyek közt és különböző sebeséggel tudnám vele azokat mozgatni. Ez megoldható lenne egy sima pc-s egérből bontott enkóderrel?  
Elnézést a bizonytalanságért de mostmár kezdek fonalat veszteni...

A srác a 5905-bn vajon hogy bírta működésre a cuccot? A nyákon csak ellenállások meg néhány kondi van,illetve a 4 db ic. Ahogy néztem,Nand kapuk és Nor kapuk vanak felhazsnálva és kész.

Béni

Igen. (Szerintem mamba is ugyanezt ajánlotta, csak saját linkjén. :))
Én ezt használom.