Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

KoLa

Igen, ritkán előfordul ez az eset de zavart nem okoz!mert nem szabad reagálni az előugró ablakra!
Erre akkoriban jöttem rá amikor még nem voltak ferritgyűrűk a vezetékeken !
Az úgy volt, hogy vágta a gép a kúpos menetet, és egyszer csak látom, kidob egy ablakot ' a számítógép leállítása' -  leikszeltem ! nem kellett volna mert abban a pillanatban totális leállás lett belőle...
De nem adtam fel[#zavart2]
Újraindítás, referenciálás és újbóli késbemérés után újrakezdtem!ment szépen minden a levegőben de amikor elkezdett dolgozni a kés néhány fogás után jött az ablak a " a windows leállítása, folyamatban" vagy valami ilyesmi!de most nem csináltam semmit sem! a ciklus lement végig, még kb 15 perc volt az elkészülésig!M30 után újabb ablak - a Mach3 Driver megakadályozta a számítógép leállítását, a kód futása alatt, és aztán egy pillanat alatt leállt az egész cucc!
Na most sírjak vagy nevessek?

KoLa

Én ezeket a pF kondikat még nem próbáltam meg rátenni a kapcsolókra mivel van itt akkora dzsumbuj a vezetékekből hogy csuda!

sanyi84

Köszönöm! Pont ilyenre gondoltam én is, bár azt hittem egy usb bill és két bemenet az lpt-n elég, na de ez maga a csoda. Ez jó. Nagyon jó. Szóval utána olvasok és lassan azt hiszem bele kell kezdenem a munkába, úgy érzem minden elektronikai anyag megvan hozzá hogy gépet építsek. Köszönöm szépen!  

ra8nsmk6w

Első nekiugrásra nem sikerült beállitanom a gamepadot. Odáig nem jutottam el, hogy a gombokat tudjam azonositani. Tudna valaki segiteni?

Kicsa

Az volna a kérdésem hogy hozzáköthető-e a Mach-hoz egy külső potméter? Feedrate azaz előtolás szabályzása lenne a feladata,mint a nagy ipari gépeken : A Gkód futtatását le lehetne lassítani vagy akár állítani az elején,hogy lássuk,minden jól megy-e.  

Gondolom feszültségosztónak kellene használni a potit,viszont az LPT-re analóg jelet nem lehet rávinni. Közbeiktatni egy A/D convertert esetleg? Na itt akadtam el a gonodlkozásban..
Szerintetek megoldható ez?

000000000

Üdv
Megtudná mondani Valaki, hogy mitől van az hogy ha elinditom a mach progit, akkor van hogy 25000-en idul, valamikor meg 45000-en.

000000000

A kezelőfelületen lévő csuszka miért nem jó?
Én, azt használom. 0 tól 240% ig szabályoz.

sanyi84

Szerintem a linkelt külső eszközt használd, egy egy gombot kinevezel 0-10-20-30- így tovább százaléknak. Iparban is yakslie van nem potméter, kivétel zeiss 3d koordináta mérők. Idegesítő lenne ha potméter lenne. A/D van a régebbi game portos pci hangkártyákon, utána kellene nézni kezeli-e a mach előtolásként a game port A/D konverterét.

000000000

Elnézést! A "Feed Rate" ra gondoltam. Ami 1% tól 250% ig szabályoz.  

Induló sornál is hasznos lentebb húzni, ha nem anyag széléről kezdjük a marást.  
Utána is könnyen megkereshető vele az ideális sebesség.  

000000000

controlerel meg oldhato a potméter értékeit vagyis feszültség értékeit át kel számitani változokra 0..65535 amit a mach3 már kitud értékelni egy meg definiált sciptel....

2vkx6unz

Öööö izé Lovas Gyula kolléga írta a, hogy sikerült illesztenie egy Game padot. Abben történetesen kerszt potméterek vannak...
De a midi portja a PC-nek tartalmaz két analóg bemenetet amire szintén potméter köthető (analóg joysitck). Nem kell feleslegesen elbonyolítani valamit ha lehet egyszerűen is ;)

2vkx6unz

Pontosítanék elsőre nem sikerült neki. Viszont itt egy link ha valaki még potival szeretné szabályozni a sebességet:http://www.cncathome.com/gameport.html" TARGET=_fnew>Poti a game porton

ra8nsmk6w

Rajta vagyok az ügyön! Sajnos nem sok sikerel. A Youtube-on van egy két "oktató videó" Egy infarktus közeli ember magyarázza, de képtelen vagyok bármit is megérteni belöle mert én is a vérnyomásomat féltem. Csak erős idegzetűeknek ajánlanám. Ezen az olcsó gamepadon is van két analóg joy amivel lehetne a marómotor fordulatát és a vágósebességet állitani.

2vkx6unz

Nézd meg amit linkeltem. Szerintem segíteni fog ;)
Nem Youtube, rendels leírás...

ra8nsmk6w

Köszönöm! nézegetem, ez egy kicsit más, de legalább nem liheg