Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

2dbfy8y

Hali!
Kinek van ötlete, hogy mi okozhatja a lépésvesztést esztergánál x irányba, ha g77 ciklust használok!? több sor van egymást követően, ebből! Eddig nem volt vele gondom! Ha magam írom a progit soronként, akkor minden jó! De csak x pozitív irányba csinálja, és lassításkor! Én vagy memória hiányra gyanakszok, vagy a Windows-ra! Van valakinek jobb ötlete?

svejk

Én többször teszteltem a MACH-ot külső számlálóval, akármilyen darabosan is de mindig kiadta az megfelelő impulzusszámot.

KoLa

Használtál szerszámcserét?  
Ma pont ezzel szívtam én is! egy leszúrókés két sarkát két szerszámnak bemérve ,váltogattam a szerszámot egy alakos beszúráshoz és kivételkor G0 mindíg lépésvesztés volt !  
Aztán újraírtam az egyik élre az egészet, és simán ment minden, elsőre!

2dbfy8y

Hali!
A g77 nagyoló ciklusnál nem enged nekem szerszámot választani, mindig a t0-t veszi alapul! Ha simán a progit megírom g2- g3- g1- g0 -lal, akkor minden okés![#nevetes1] Ez nem egyszerű. Köszönöm a gyors  választ! [#integet2]

KoLa

juh0557j0

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni, mert a kézikönyvet átnézve nem találtam utalást pár dologra. A ciklus start, stop és a Feed Hold funkciókat szeretném kivezetni külső nyomógombokra egy gépnél. Nem feltétlenül LPT port bemenetet szeretnék használni, mert feltehetőleg ezek nélkül is szűkös lesz a bemenetek száma, hanem például egy USB-s numerikus billentyűzet valamely gombjait használnám erre a célra. A Hotkeys menüben nem találtam erre tanítási módot.

A másik kérdésem: itt a fórumon találtam valahol egy USB-s panelt ami több LPT-t csinál tüskesorra kivezetve és van hozzá MACH3 plugin. Azóta nem találom. Egy linket tudna valaki adni?

Köszönöm előre is!

88nwcf22d

Tudja valaki kapásból hogy hány ki és bemenetet tud kezelni ez a program?

KoLa

Nekem az egész vezérlő felületem működik Rafi nyomógombokra kivezetve , ha lenne egy kis időm bemutatnám! mert mindent lefotóztam.
Az első lépés a felületszerkesztő program tanulmányozása!!!

kmajer

Többeket érdekelne...

Riboga

Szia,

Szerintem te a Smooth Steperre gondolsz.
http://www.warp9td.com/" TARGET=_fnew>SmoothStepper

me3ua0a6

12 kimenet: 1-9,14,16-17
5 bemenet: 10-13,15
Fentiek bővítése Magi féle MBIO kártyával soros porton (usb átalakító), ha nem időkritikus (pl hűtés, marómotor indítás).

me3ua0a6

Bővítés még: második LPT port.

guliver83

Win7 operációs rendszeren kell menni a Mach3-nak?

s5f8tmfv3

32 bitesen igen, 64-esen nem működik. http://www.machsupport.com/" TARGET=_fnew>Itt olvashatsz róla a Software Requirements alatt.