Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

sanyi84

Szia! Jó ötlet, hasonlón gondolkozok én is. Ám nekem kellene kézikerék is. Szeretnék egy kézikerék feltétet, a kézikerék jeleit fogadja az lpt port, de hogy tudom megoldani hogy usb-s billentyűzetről menjen a tengely kiválasztása? Csak ezért másod lpt-t nem akarok befogni.

2dbfy8y

Hali!
Ez nagyon Király lett![#taps]
Én is már ezen agyaltam, hogy hogy is kellene ezt összehozni! Ez nagy segítség![#worship]

Sz.József

Kössz a segítséget .
Ezen már el lehet indulni.
Szerintem az elmúlt 24 órában igen sok klaviatúra hullott darabokra ... :))  
Egy nálam is ... :)
A "érintkező nyomozás" viszont elégggé türelem játék ...

KoLa

Így néz ki most ez a kezelö panel ami a hosszánra van építve!
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Esztergag%e9pem+CNC/%daj%20k%e9pek/Vez%e9rl%f5/100_4818.jpg" border=0>

KoLa

Igen így van, két tök egyforma billentyűzetem van. az egyik a vezérlőben a másik az asztalon, mind a kettő USB

KoLa

Szánjál rá vasárnap délután egy órát, és megvan, egy sípolásra állított műszerrel!

KoLa

Pabló! csak ne örüljél!
Mert ez így ebben a formában nem működött a gépemen!
Ugyanis az én gépem 'nagy egy kicsit' és a hosszánon lévő dobozból 5m vezetéken jutok el az elektronikához, itt fut végig egybe a motortáp kábelekkel együtt a végállások kábelei és az USB kábele valamint a két MPG kábelezése!
Ez akkora zavarforrás lett hogy egy tapodtat sem lehetett vele megmozdulni!
Magától elindultak programok, Exproler,Mediaplayer,sajátgép stb!
Na gondoltam ennek jól melléfogtam!

KoLa

Elöször kivettem az USB kábelt a csomagból és rövidebb úton vezettem el az elektronikához, látszik is a képen egy fekete lépésálló cső alul amiben el van vezetve!

2dbfy8y

Az én gépemhez nem rakok olyan hosszú kábelt!
[#wow1]
Akkor már a műhely kábelezés is meglenne egyben![#csodalk]
De a gépemet párszor körbe érné! [#nyes]
Kis gép, kevés kábel, talán kisebb zűr![#nevetes1]

KoLa

Azután jött DLaci segítsége hogy legyen jól leföldelve a rendszer!Ez még tavaj ősszel volt a talin!
Tehát készítettem acéllemezből egy árnyékoló burkolatot a klaviatúra paneljához és egyet az X tengely motortáp kábeléhez és rákötöttem a földre!
Majd jött Svejk segítsége ami a végső megoldást hozta [#worship] ez a ferritgyűrű alkalmazása belehurkolt vezetékköteggel!!!
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Esztergag%e9pem+CNC/%daj%20k%e9pek/Vez%e9rl%f5/100_3448.jpg" border=0>

KoLa

Ezen a képen jobban látszik!

http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Esztergag%e9pem+CNC/%daj%20k%e9pek/Vez%e9rl%f5/100_3444.jpg" border=0>

2dbfy8y

A billentyűzet már meghalt! [#gun]
Most már nem füstölök! A gyerek már szunyókál!
Végén még beszívna! [#nevetes1]
A műhelyem kár hogy nem az elsőn van![#rinya]

KoLa

Összesen vagy 10 db ferritgyűrűt raktam fel különböző általam jónak itélt pontokra a vezetékeken !
És most jól működik! Talán havonta kétszer ha elindul a sajátgép , pedig megy mindennap a gép!és erről a panelról kezelem mind manuálba mind automatába!

juh0557j0

Nagyon köszönöm, hogy a kevés időd ellenére ilyen részletesen megosztottad a megoldást. A héten be is szerzek 2db USB-s billentyűt :-)

xfg6v697j

nekem most készül a gépem, de ezt az eszmecserét olvasva, már hozzá is terveztem a billentyűzetet. hálás köszönet a leírásért.[#worship]