Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

neduddgi

ezt még kipróbálom, köszi!

000000000

azért még ezt érdemes átolvasni.....
http://www.machsupport.com/downloads/XP_Optimization.txt" TARGET=_fnew>XP_Optimization mach3
még uj xpnél is sok minden fut feleslegesem amire egy használhato opredszer lene belöle rendesen be sikerül álitani még ugy általános felhasználésra is!
[#kacsint]

neduddgi

Köszi!
Ennek egy részét amúgy is alkalmazom, de a Mach -os gépen persze nem ... [#falbav]

Újraraktam és mindent töröltem előtte és megfordítottam az "Y" tengely irányát, eddig jó.
Azt mondjuk nem értem, ha megfordítom valamelyik tengelyem irányát, akkor miért nem annak mefelelően fordul a kód is? (illetve biztos megint hülye van a hajam alatt.)
Eredetileg balra hátra "tettem" a null pontot, de most így bal elől van.
Logikusabb így, mert így is rajzol(gat)ok és legalább jól dolgozik.
A különböző fogyasztók kapcsolgatása viszont most is bezavar szerintem, talán külön konnektor kéne nekik?

Köszönöm a segítséget!

lari

Én a múltkor jártam úgy a mach3-al, hogy különböző fogyasztók (pl főorsó) ki be kapcsolásakor, a motorok megmozdultak. A számláló nem, de a motorok kisebb nagyobb mértékben igen.
Bosszantó volt nagyon.
A hiba oka az volt, hogy az LPT kábelem nem volt rendesen árnyékolva. Volt benne egy árnyékoló szál, de nem árnyékoló harisnya, ami -normális esetben- körülveszi a vezetőket.
Találtam itthon egy gyári nyomtatókábelt, amivel azon nyomban megoldódott a probléma.

neduddgi

Kössz a tippet, erre is ránézek!

svejk

Sok fórumtársnál láttam már aluba pl. csapágyfészkeket marni.
A mach varázslójában levő nekem a középpontban lefúr, majd csigavonalban kimarja az adott fészket.
Persze több lépcsőben.
Az egyélű, pl. datron marók nem igazán szeretik a lefúrást, nincs erre valami jobb segédprogi amivel valahogy srégen megy bele az anyagba?
Van ott a varázslóban is valami "ramp", de az nem tudom mire való.
Valamint a marási irányt is hiába választom ki, mindig egy irányba megy csak :(

000000000

Megírod kézzel a kódot az a legjobb.

kfhhyweby

A ramp,a rampolás,szögben süllyedés az anyagba,használd nyugodtan...

besirkyjh

Szia  

Cut2D ?  
Ott is van lehetöség rá de még nem probáltam .

svejk

Akkor nyilván bug-os a verzióm mert nekem sem a ramp dis.-re sem a cw/ccw-re nem reagál :(

svejk

Kiprószáltam egy másik PC-n másik verzió ki tudja milyen configgal.
Itt a marási irány már jól állítható és a Ramp Dis.-re is reagál de ennek semmi köze ahhoz amit szeretnék, hogy az egyélű maróm ne egy pontban fúrjon lefelé amikor felveszi a következő fogásmélységet, hanem valahogy srégen menjen bele az anyagba.

Ez a ramp dis. valami olyasmit csinál hogy ha méreten van az átmérő akkor szépen bekanyarítja a marót a középpont felé, nem csak kiemeli függőlegesen.

A félreértések elkerülése végett még mindig a mach3 varázslójában található "circular pocket" segédprogiról beszélek.

000000000

Én annak idején acélba martam 30-as csapágyfészket 8-as maróval, a csapágy cuppanósan ment bele.

000000000

hát a mach3 wizarhoz külön licenszelés van nem minden része ingyenes sajnos a mach3 wizardnak...

xfg6v697j

a MACH step/dir főorsóvezérlés esetén milyen jelet ad?
a főórsó fordilatszámával arányos frekvenciájú fojamatos impulzussorozatot?

HJózsi

Igen. Pulzus és irány. Azaz a forgásirányt is G kódból vezérelheted. Helyes konfig esetén pedig amit az S szóban megadsz, pontosan annyival fog forogni a főorsó ... Nálam a kisesztergán így van ...