Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

lari

Start/Programok/Kellékek/WordPad

KoLa

Megvan![#vigyor3]

wcsxp0uxa

Szia!
Ez szabványosnak mondható dolog .
Sajnos a Win alatt lévő programok (visual basic,
c++ és a vágólap is(én ezt olvastam)) a CommonDialog nevű rutint
használja.Tehát ezeket az eseményeket ugyanúgy
kezeli le. Fájl formában vidáman megvan amikor, képernyőre tennéd akkor aktivizálódik .
Nem véletlen ,hogy kell az enter(return ASCII(13))
a sor (vagy az utolsó sor végére) enélkül nem
tudja értelmezni a Mach3.(meg kell mutatni neki
hol a programsor vége)

000000000

Vannak szövegszerkesztők amik mentéskor ha sok 'space' van egymás után 8space-t átcserélik 1tabra. 8darab 32 1darab 09, ill. a jelen probléma amikor sorvége nem megfelelően van lezárva. Egy Text .txt formátumnál a leggyakrabban használt a 13 10 lezaárás ezt te nem látod csak ha ugy nyitod meg az állományt hogy jelenitse meg hexa vagy ascii kodban, ekkor fogsz látni minden sor végén 2 karaktert 0D (13 cariage return)ill. 0A (10 line feed). Ez a két karakter parancsként hajtódik végre megnyitáskor ez magyarázza el pl. a viewer-nek hogy most menj a sor elejére és told fönnebb a sorokat. Vannak viszont programok ezek lehetnek megjelenitők, feldolgozó programok, vagy szerkesztő programok, amik tudják értelmezni akkor is ha ez a két karakter forditva van a sor végén vagy ha csak az egyik van. Természetesen vannak programok amik csak az egyiket teszik oda mikor enter-t nyomsz szerkesztéskor. ill van amelyik mentéskor a te egész szövegedet szüri, tehát kicseréli ugy ahogy neki "tetszik" vagy ahogy te beállitottad a szűrést, na és ez nem hiba nem rossz csak ő más standardot használ.
Amit isvarga irt #5752 a commondialog tudomásom szerint nem szol bele az állomány feldolgozásába ő csupán egy előre a Win-be megirt DialogBox amit a programozó a programjának ez elkészitésekor egyetlen parancsban megadhat, meghivja a commondialog-ot ez megjelenik a felhasználó megkeresi/kiválasztja a számára szükséges allományt a segitségével aminek az elérési útjat aztán ez a dialogbox átadja a programnak. Én igy tudom. Csak programozási szempontból van szerepe, nem kell minden programban saját az állományok megnyitásakor használt saját ablakot kreálni igy kevesebb hely kell, nem tölt vele fölosleges időt a programozó és standard felulet van minden programnak adot OS alatt.

A lényeg jelen esetben ebből az egészből, hogy tudni kell mit "eszik" a mach3 és olyan programot kell használni ami ilyen állományt hoz létre ill. szerkestéskor is ha mentünk ne szűrje át az egészet.

Ha lari azt mondja hogy erre a wordpad tökéletes akkor nem kell tovább foglalkozni ez egész általam leirt maszlaggal, azt kel használni és kész.

wcsxp0uxa

Igaz!
A commondialog-nak tényleg köze nincs a megjelenítéshez.[#pardon1]

Az István utolsó mondata a lényeg.

KoLa

Köszönöm a sok okosságot!
ezekről a dolgokról most hallok először[#worship]
Kár hogy a háttérben ilyen dolgok tudnak akadályozni a munkában!De mindegy! mért nem lettem informatikus! most nem kéne esztergálnom!
Azért köszi[#eljen]

000000000

a lényeg egyébként a mach3 ban van az az amit a wizardhos az az adot sriptben ami a varázslo motorja az adot parancsokat karakter lántszokat legenerálja ezek mind defiicioba vanak meg irva egy egy sript álományba hasonloan mind egy egy post proceszor motor igy a szerkesztö része mindegy mi is notepad....notepad++

KoLa

Köszi köszi! lehetne talán talán számomra is érthetően? érthetően csak a klasszikus magyart tudom, Tudom!hülye vagyok hozzá, ezért csak a megoldás érdekel!érdekel?[#eljen][#worship][#taps]

t334wehtf

Kis segítséget szeretnék kérni:

Főorsó PWM-es vezérléséről lenne szó.
Ha a logikus módon csinálom és a ports&pins/spindle alatt beállítom, hogy pwm control, akkor minden tengelyemen 20000 mm/s lesz a minimum sebesség, így ez felejtős.

Ezért azt találtam ki, hogy egy Brain segítségével oldom meg:
A relét (M3) simán kapcsoltatom a ports&pins/spindle alól, a pwm-et meg az egyik DRO kiolvasott értéke alapján kéne valahogyan előállítani. A gondok itt kezdődnek, ugyanis ha jól látom ezt csak timer-rel lehet megoldani, mert direkt PWM-et előállító kimenetet nem találtam.

Kérdés:  
1.: Hogyan kell paraméterezni a timert, szkóppal megnézve 5Hz-nél gyorsabb sehogyan sem akar lenni.
2.: Hogyan lehet paraméterezni úgy egy timert, hogy az előzőleg DRO-ból kiolvasott és valami képlettel mondjuk 0-1000Hz közé beerőszakolt értékkel változtassa az időzítéseit?

Előre is köszönöm.

horcsab

Hogyan lehet megoldani mach3 brain segítségével, hogy egy lefutó él indítson egy ejtéskésleltető időzítőt? Sehogy nem akar összejönni. :(

D.Laci

"akkor minden tengelyemen 20000 mm/s lesz a minimum "
Ott valami nagy gebasz van. Előbb old meg ezt a problémát, mert más hülyeség is elő jöhet enek okán.

t334wehtf

Jaja, holnap legyalulom az egészet, és rakok fel egy régebbit, hátha jobb lesz.

...egyébként is idegesítő, hogy "Edit G code"-ra "Regen tool path"-ot csinál. [#vigyor]

Viszont atomdúrva, amikor 20000mm/perccel megcsinál egy "origót"...

tov

Üdv mindenkinek!
Mach3-ban a Write Wizzard-ot akartam használni gyorsan egy szöveg begravírozásához de valamiért semmit nem csinál a szoftver. Valaki tudna segíteni nekem hogy mit ronthattam el vagy mit kellene csinálnom?
A segítségeteket előre is köszönöm!

t334wehtf

Sziasztok!

No sikerült mindent szépre és jóra megcsinálni, de nem volt egyszerű:

Reggel óta ez történt:
043.022 megvadul
043.019 megvadul
043.016 megvadul
043.012 megvadul
043.000 megvadul
042.040 megvadul
042.030 motor tuningban 2000mm/percnél többet nem tudtam beállítani.
Ekkor teli lett mindenem mindennel, eddig a PC D lemezén volt a WinXpSp2, telepítettem C-re egy WinXpSp3-at, 042.040-es Maxh3-at, és most megy rendesen...

Hosszú nap volt....

000000000

http://www.cncdrive.hu/Software/Textgraver.zip" TARGET=_fnew>Próbáld ki ezt!Szerintem egyszerű program,igaz,van nála jobb is de a célnak megfelel.A z magasságra figyelj,mert én így tettem majdnem tönkre a marómotoromat és ha kisebb betűket szeretnél akkor a betűnagyítást ami alapból 10-esen van azt vedd le 0-ára.