Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

hyuekyh7a

Hát ez furcsa, na mindegy.
Akkor csináld azt hogy D.Lacinak van olyan reléje amit meghajt a port. Nézd meg az outputban melyik az amit nem használ a lángvágó és arra tegyél rá egy relét, és konfiguráld be úgy hogy az M3 azt a kimenetet aktiválja amin a relé van.

000000000

Holnap még próbálkozom, mert ez érthetetlen, hogy mért nem huzza meg rendesen, valami nagyon egyszerü megoldást akarok kitalálni, nem akarok egyszerre bőviteni.

KoLa

Szia!imi69!
A relé meghúzása,könnyen programozható! Config-Spindle setup-relay control-Disable spindle relays(innen vedd ki a pipát)Output#1 ez az M3!de hogy működjön is, ahhoz menj vissza az Output Signals-hoz és ott az Output#1-nél pipáld ki az enabled oszlopot majd add meg a Port# számát (1)
Majd add meg a Pin number számát ( nálam 14 )de erről bőven találsz leírásokat a Mach3 kézikönyvekben!  
A Mach3 erre a pinre ad 5 Voltot az M3 utasításra és elveszi az M5-re, ezt aztán használhatod egy galvanikusan leválasztott áramkörrel egy relé kapcsolására !
Amikor a mi gépünkön elszállt a 'Cebora' akkor előkaptuk a régi kézi plazmát, és a kézi kapcsoló érintkezőit rákötöttem erre a relére és ugyanúgy működött mint a gyárilag beépített géppel, ez csak egy kapcsolás kérdése amit a Mach3 kiválóan elvégez!
A Wrykrys-t már ajánlottam itt többször is a fórumtársaknak, de nem reagált senki!
Pedig ez az egyik legjobb CadCam progi kivágásra, legyen az láng,plazma vagy lézer...

000000000

Üdv
Ezt a programozást megprobálom, de egy kicsit magasnak tünik.
A wrykrys- ben nem lehet állitani a különböző sebességeket egy vágóprogin belül?

lari

Működik a mach3 turnben a csúcssugár korrekció?
Használja valaki?
Hogy kell ill, érdemes beállítani a mach gépkönyvben leírtakon kívül?
Megköszönném, ha valaki kicsit kifejtené ezt a beállítási lehetőséget!

hyuekyh7a

Kola te használod ezt a programot?
Most néztem elég jónak tűnik, csak nem tudom milyen kódot csinál mennyire jó, mivel demó, de még azt sem tudom hogyan kell a kódot generálni.

000000000

Na, megoldottam a problémát, működik a plazma a cnc-n, de sajnos elég ferdét vág, van erre valami gyogyír?
Az utóbbi időben elég sokat téveszt a cnc gépem, ezt ugy értem, hogy egyszercsak nem a soron következő vágásra áll rá, vagy éppen nekiáll átvágni keresztbe a lemezt, vagy éppen a nulpont helyett máshol áll meg.
Mitől lehet ez?

hyuekyh7a

A ferde vágást hogy érted kúpol vagy nem függőleges a pisztoly?

000000000

Az egyik oldalon elfogadható a vágási szög, a konturon, az ellenkező oldalán meg annyira ferde, hogy szinte eldobható az alkatrész.
Ha állitok a pisztoly dőlésén akkor egy darabig jó, majd érthetetlen módon megint vág egy nagyon ferdét, utánna meg majdnem egyeneset.

hyuekyh7a

Hát ezt csak tapasztalati úton lehet beállítani, a pisztolyt állítsd be függőlegesre, tegyél be új kopóalkatrészeket és a magassággal és a sebességgel játszva beállíthatsz egy optimális állapotot, de ha kínai plazmát használsz ez nagyon nehéz lesz.

hyuekyh7a

Még egy segítség, ha felül salakos akkor lejjebb ha alul salakos akkor feljebb kell állítani a magasságot

000000000

Értem, még csak próbákat vártam vele, de nincs magasságkövetés rajt, ezért nehéz eltalálnom az optimálisat.
Van valami sebesség, és amper leirás esetleg valahol, hogy mennyivel kell vágni a lemezeket?

hyuekyh7a

Holnap nézek neked, nekem Hypertherm 1650-es hez van táblázat

000000000

Köszönöm azt már letöltöttem én is, de ez a gép közelsem olyan gyors mint az a táblázat amit ir.
Meg a cnc sem birja azt a tempót, mert lángra tervezték annak idején.
Egy magasságvezérlőt mennyiért lehetne beszerezni hozzá? Csak egy sima nem ivfigyelős is megfelelne nekem, mert nem olyan sokat akarok vágni a plazmával, jobban a lángot szeretnénk szorgalmazni.

hyuekyh7a

Nem tudom milyen mag. szab. akarsz én feszültségfigyelőst szoktam csinálni. Neked milyen típusú a plazma?
Ha kisebb sebességen megy a cnc akkor kis amperrel kell használnod, vékony lemeznél, mert mindenképp arányban áll a vágósebesség az áramerősség és a magasság.