Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

lari

Laci!

Amit küldtél, az mit csinál valójában?
Bemásoltam de nem látom a különbséget....

000000000

Én is szeretek írkálni.[#eljen]

000000000

Üdv  
Tudna segiteni valaki abban, hogy hogyan tudnám egy régebbi tipusu plazmagépemet csatlakoztatni egy cnc asztalhoz, amit mach3 vezérel? Gépi fej van, csak valahogyan a működtetést kellene megoldani, hogy csak akkor legyen gyujtás amikor a fej a lemez közeléhez ér.  

cx79vmdj5

Sziasztok!

Kérném a  segítségeteket a mach3 beállításával kapcsolatban. Mach3-ba 4millió soros gkódot szeretnék feldolgoztatni(a készitő 10millió sor feldolgozhatóságot garantál). A gkód betöltése után kb.250ezer sornál megáll a marás, és a szimuláció is. A PC amin fut P4-2,4Ghz proci, 1giga rammal. Egy laptopon is kipróbáltam és ugyanez, csak kb.4ezer sor után, a laptop kisebb teljesítményű. Valaki találkozott már ezzel a hibával? Mi lehet a megoldás?

svejk

Energiagazdálkodás ki van herélve?

Béni

Betöltés közben vagy teszt alatt áll meg?

cx79vmdj5

Energiagazdálkodásban minden maximális energiafelhasználáson megy. Betölteni betölti a teljes g kódot, csak a szimuláció meg a marás áll meg.

000000000

Van az ArtSoft oldalán egy Windows optimalizálás lista a Mach3-hoz.

KoLa

Mire gondolsz pontosan!a gyújtásra vagy a felületkövetésre?

000000000

Üdv
Adott egy cnc lángvágó gép amire most szeretnénk tenni egy plazmát is, de nem tudom hogyan kellene bekötni az inditását, hogy csak akkor legyen gyujtás amikor a fej odért a vágás kezdetéhez.
Mechanikus felületkövető sincs még rajt egyenlőre, de nem is kell, mert nagyon vékonyat nem fogok vágni.
Csak a működtetés érdekelne, de az nagyon fontos lenne.

KoLa

A mi gépünket a Mach3 irányítja , a vágás kezdeténél Z nullára áll, és M3-ra meghúz egy relé és gyújt, G4 P1  időzítés után indul a kontúron, M5-re relé elenged!

000000000

Sziasztok azt szeretném kérdezni, tudom hogy már itt olvastam de nem találtam meg.[#conf]Mit kell be állítanom a MACH3-on hogy a mozgása a gépnek pontos legyen. Az orsóm 24mm-es 10mm-es emelkedésű 1 bekezdéses.A másik két tengely már ki tudnám számolni ha tudom hogyan kell.[#help][#help][#help]

279nwbpsa

Direkt hajtásod van,vagy szíjhajtás esetleg?Milyen beállítás van a vezérlőn,egész,fél,vagy mikrolépéses?(Mert gondolom léptetőmotorról van szó)

HJózsi

Van magyar nyelvű doksi, nagyon értelmesen leírja :  
http://www.artsoftcontrols.com/docs/Mach3HU.pdf" TARGET=_fnew>Mach3 Mill vagy
http://www.artsoftcontrols.com/docs/MachTurnHU.pdf" TARGET=_fnew>Mach3 Turn
ennek áttanulmányozását sajnos nem lehet megspórolni... szóval ahogy Svejk írta minap, 5-ször előre , 10-szer elolvasni, különben mot még csak egy kérdéslavina elején vagy ... ;) ( a tapasztalat mondatja ezt ...)
De érdemben is válaszolok, talán segíteni fog :
ha 10mm az orsó emelkedésed akkor a Config -> Motor tuning menüben az adott tengelyhez beírandó érték a "Steps per"-hez : (pulzusok száma egy körülforduláshoz)/10
A pulzusok száma a léptető vagy szervó motorodtól függ és ezt el kell osztani az orsó emelkedésével, mivel a beírandó érték az 1mm elmozduláshoz szükséges pulzusok száma ( nem baj, ha nem egész! ).
Sikeres beállítást!
Ja, milyen motorod van? Szervo esetén az encoder felbontás érdekes és az encoder jel feldolgozása, ill a controllerben is lehetnek szorzók osztók ...  

HJózsi

10 szer vissza ...