Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

z2a2u8wf

Bocsánat.
Sokszor csak nyomom a mehet gombot mielőtt megnézném pontosan mit írtam.

Béni

[#eljen]
Ha már lassan semmink sem marad, legalább a nyelvünket próbáljuk őrizni! No nem csak önzésből,  hanem mert valóban érték.

Béni

Az AC tudtommal nem tud valódi 4 tengelyes kimenetet produkálni. Tehát a linkelt videón láthatóhoz hasonlót nem tudsz vele produkálni. A gyakorlatban nagyon hasonló megoldáshoz a 4. tengelynek X vagy Y irányú forgó tengelynek kellene lennie.
A Mastercam tökéletesen alkalmas a feladatra. A kérdés csupán az, hogy a  felhasználó az-e. Egy jó 4 tengelyes posztért ugyanis akár 1 millára is megvághatnak, ha nem tudod magad megírni. (Egy standard 3 tengelyes posztra láttam már 600 eFt-s ajánlatot, pedig abban semmi trükk nincs.)
A Rhino alapból modellezésre kiváló, a CAM modulját nem ismerem.
(Ha az AC nevének kiírását kerülöd, akkor az MCX5 is érdemes erre, mivel a gyártója a BSA egyik oszlopos tagja.)

3k74cecek

A piros hullám kevés. Ki kellene nyúlni egy kéznek a monitorból és a kezére csapni egy nagyot.Esetleg pofon vágni. Visszaeső esetben szóba jöhetne a deresre húzás, vagy kerékbe törés.
Itt az eredménye a nagyszerű oktatási rendszerünknek. Még a jobbik eset ha csak helyesen írni nem tud, de érti amit olvas. Sajnos egyre több az olyan tapasztalatom, hogy sokan már azt sem értik amit olvasnak.
Ez az igazi tragédia.

Béni

Egy kicsit erős, amit írsz.[#smile]
Az USA-ból kiinduló (logikailag teljesen igazolható) oktatási modell egyik alappillére éppen a minimálisan szükséges ismeretek oktatása. (Nálunk valami "bolognai" katyvasz címszó alatt fut, bár máshogy magyarázzák.) A gyakorlatban "idióta képzésnek" is lehetne nevezni. Igen, sokat kell a lehető legmodernebb módszerekkel tanulni, hogy hülyébbek legyünk mint 100 éve fele ennyi tanulással lettünk volna.
Az a néhány évtized, ami arról (is) szólt, hogy az emberiség eddig összegyűjtött ismereteihez bárki hozzáférhet, már lezárult. (Csak nézzünk utána a demokratikusnak és szabadnak tartott interneten elérhető információk beszűkülésének!)
 A valódi hatalmat képviselőknek egyáltalán nem érdeke a szélesebb népréteg oktatásának ösztönzése, sőt ellenérdekeltek. A legnagyobb hatalom a bizonytalanságban és tudatlanságban tartás.
Annak igazolására, hogy nem csak én gondolom így:

http://www.imdb.com/title/tt1135489/" TARGET=_fnew>http://www.imdb.com/title/tt1135489/

sanka74

Sziasztok! Ez igy van, én első kézből tudom igazolni.A lényeg hogy papírokat gyártsunk, tetemes mennyiségben, az hogy a tanuló mit tanul meg nem érdekel senkit. A szakképesítő vizsát szétcincálták, ami eddig megvolt egy nap alatt az tart 2-3 napig(!!!)és a lényege ugyan az.Mindenhez külön értékelő lap meg stb. De vannak akik erre teszik fel az életüket,azért járnak közoktatásvezetőire hogy gyártsák a papirokat...

6i8d9axkg

Sziasztok!
Sajnos igazat kell adnom sankának. Én is az oktatásban dolgozom, de ez a papírterror már elviselhetetlen.

3k74cecek

Szerintem egyáltalán nem erős. Te kevered a szezont a fazonnal. A bolognai képzés a felső oktatásban van. Írni (helyesen), olvasni, beszélni  és számolni az általános iskolában kell megtanulni, nem az érettségi után. Ha valaki nem érti amit olvas, akkor oktathatod a legprofibb módszerrel, akkor is hülye marad. Itt sajnos ez a baj. Tanítottam középiskolásokat számítástechnikára. Képtelenek voltak egy háromjegyű számot fejben 2-vel elosztani. Volt olyan is aki még a zsebszámológéppel is elrontotta a feladatot. Akkor miről is beszélünk??

Rabb Ferenc

Csevegjünk inkább!

z2a2u8wf

A gép letudja marni a rhino-n megtervezett ajtót amit az MCX5-el legenerálok 4 tengelyre.
Ezt az ajtót le tudja marni.http://kepfeltoltes.hu/view/110227/8764875811_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

De nekem kellene egy relief is a közepébe.

Rabb Ferenc

Szerintem D.Laci tegnap a Semleges Csevegő #12859-ben megadta a választ

000000000

MCX5-ben is tudsz reliefet csinálni. Külön fel kell telepíteni az art modult, mert kivették belőle (korábban egyből felment a szimpla telepítéssel). De csak ha tényleg reliefet akarsz. Mert sima kontúr alapú fazonokhoz nincs rá szükség, a vonalakra is megírhatod a marópályát. Külön le lehet tölteni a sample fájlokat (elég nagy 237 MB), ott mindenféle megmunkálásra (2d-3D-wire-route-4ax-5ax-art) találsz példát.

000000000