Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

[#vigyor2]
Az lehet hogy jobban tud, de melyik a pontosabb?

000000000

Megtaláltam,nem az eredeti képernyőt használtam,de betöltöttem az 1024.set előjött

Csaby

Hát amíg az orsó emelkedése sem biztos addig egál. :)

svejk

No igen..
De az tuti 1/4" mert amcsi a gravírozógép

Csaby

Igazad van biztos, hogy zoll méret lesz. Viszont akkor mérni nem tud. :(

000000000

Nem kell gúnyolódni,a z irányt órával mértem,az orsót kézzel mozgattam egy fordulatot,s az elmozdulás kerek 6.30 mm volt századra

Csaby

Nem szabad sértődősnek lenni, valaki téved. Vagy Te, vagy Svejk. A beszélgetés ahhoz kell, hogy ez kiderüljön.  
Bocs, ha bántásnak tűnt, nem annak szántam.

Vasspisti

Javaslom, hogy ne egy fordulatot mozgass az orsón hanem a lehető legtöbbet, amit a mérőóra mérési tartománya megenged. Majd osszd vissza a mérési eredményt, így az átlag pontosabb lehet, mint az egy fordulat mérése. Én is sokat kínlódtam egy iyen mérésnél, nekem nem volt pontosan merőleges a mérőóra tengelye az asztalra.

svejk

Így van, 10-20 menetnél már tolómérős mérésnél is kibukik.
A 100% azt jelenti hogy tévedhetek is :))
Lehet az amcsiknál a 6,3 mm-is valamilyen jól kézben tartható egység?
Valaki linkelt a múltkor egy ilyesmi táblázatot amiben a zoll rész valós törtekben volt kifejezve.

000000000

Féllépés esetén a megadott steps/per értéket duplázni, negyedlépés esetén négyszerezni, stb. kell. Mindenképpen érdemes a vezérlőd legfinomabb beállítását használni, mert ekkor nemcsak javul a pontosságod hanem a motor futása is simább lesz.

000000000

Ja mégegy! Én 6.5 milajjal és nem 1/4 collal számoltam! Egész lépés esetén valójában 15.118-at kell beírni. Ezt az értéket kell az előzőek szerint felszorozva beírni

000000000

végálás kapcsolokat hogy lehet rá kapcsolni ha már a nyomtató porton van valami és én külön a mach3 akarom leállítani, nem a motorokat

mi kell hozzá(a kapcsolokon kivül), elektronikában nem vagyok otthon

000000000

ja meg még a vész stopot, meg a fordulat ki és be kapcsolását is valami ilyesmi modon kellene megoldani

97urdfkpc

A 10-13 és 15-ös lábak bemenetek. Tegyél a gépbe még egy párhuzamos port kártyát, akkor nyersz további öt bemenetet és 8 kimenetet.

000000000

csak simán rákötök egy kapcsolot és müködik ha beállítom azt a bemenetetre