Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Rabb Ferenc, köszi szépen.
Este kiokoskodok majd valamit:D
Ja a Pin Number ugye a bemenit portok szama, hogy melyikre melyik 0 pozíciót kötöttem?

Rabb Ferenc

Nem tudom milyen vezérlőd van, de a Magi féle H1 ezekről a pinekről kell hogy kapja/továbbítja a jeleket. Ha más vezérlőt használsz, akkor annak megfelelően kell konfigurálni a ki és bemeneteket

000000000

lenne pár kérdésem  az -elsö az hogy hogyan lehet alprogramot behivni mert ahogy a gépkönyvben van azt csináltam de nem hivja be az alprogramot  
- a második az lenne
hogy ha  irni szeretnék egy feltétel nélküli ugrás egy mondat számra azt hogy kell beirni

Béni

A feltétel nélküli ugrásra nincs egyszerű lehetőség a Mach Gcode-on belül.
http://www.machsupport.com/forum/index.php?topic=13329.0" TARGET=_fnew>http://www.machsupport.com/forum/index.php?topic=13329.0

Jozs

Bocs, de ez a leírás a feltételes ugrás lehetőségeit taglalja.

Béni

Való igaz.
A feltétel nélküli ugrás megvalósítható kvázi feltételes ugrással. Mivel a feltételes ugrás (ami fontos lenne) lehetősége nincs meg, a feltétel nélküli (felesleges) nem véletlenül nincs.

000000000

Köszönöm, sikerült kofigurániom a végáálásokat.Csak, most megint egy akadalyba ütköztem amit sajnos nem sikerült megoldanom még.
Mikor a nullpontra futást elindítom, minden megy szépen csak a kapcsolótol való automatukus elállas nem történik meg, hogy ne maradjon jel a kapcsolón.
Ezt programban tudom álítani a lejárás értékét, vagy csak egyszerüen a beállításnal követtem el egy hibát és nem áll le a gép.
Vagy cseréjek végállás kapcsolót rövidebb kapcsolási úttal.

Köszönöm

lari

Egy mach probléma
Tegnap amikor kikapcsoltam a programot, még semmi baj nem volt.
Ma amikor bekapcsoltam, egyrészt nagyon leterhelt volt a 3 gigás proci, másrészt fura dolgokat művelt.
Ha nyilakkal léptettem a tengelyeket, akkor szépen mozogtak és dro-k is kijelezték az elmozdulást.
Gyorsjáratba viszont, akkor is ment tovább, ha a gombokat elengedtem, (a dro mozdulatlan) majd egyszer csak megállt a következő üzenettel: "Driwer watchdog triggered"
Mi lehet ennek az oka?
Próbáltam a Mach újratelepítését, (persze az elmentettt xml-t bemásoltam) de így sem változott.
???

HJózsi

Sima újraindítás nálam segíteni szokott, nem minden gépen jön elő, kernel frekitől is függ. Ha alaplapra intergrált videókártyád van akkor gyakrabban fordul elő...

000000000

uninstal után töröld ki még a mach3 könyvtárat is..
ujrainditod a winfost és ugy telepited fel ujra!
probát megér....
de még a mach3 még uninstal után nagyon sok szemetet hagy bent maga után a regiszry bázisba igy azokban is maradnak beálitási adatok
HKEY_CURRENT_USER\Software\Mach3 CNC Application
nincs tökéletes uninstal!

lari

A mappát kitöröltem, úgy próbáltam újra telepíteni...
A registriben nem turkáltam, de meg lehet próbálni...

lari

HP laptopról használom

lari

Én nem túl régen kezdtem a Mach3-mal ismerkedni, de látom elég kényes mindenre...
A multkor snecitől kérdeztem, hogy mi is tulajdonképpen az az EMC2 ? Amikor elmondta, hogy az is egy cnc vezérlő program, de linuxos, a végén hozzátette, hogy "szép stabil világ"...  
Lehet, hogy már értem,  mire gondolt... :-)

000000000

Egy ütösebb PC-n,XP-vel semmi gond a Mach3-al.