Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

lari

A Mach verziók frissessége mennyire szólhat bele a dolgokba?
Én a legfrissebbel próbálkoztam.

000000000

Ha még nem oldódott meg:

Config, Homing/Limits --> Speed% -itt csökkentsd a problémás tengelynél az értéket

...ha így sem ok-->
Config, General config-->Játsz a Debounce interval és Index Debounce értékeivel.

Nálam 1000 és 0... azóta jó:-)

000000000

egy beálitot config fájlt Mach3Mill.xml csak az adot verziora használj ne másolgasd átt régebi vagy ujabb verziokbe mert a mach teljesen használhatatlaná válik minden verzioba vanak javitások igy minden fájlnak más a tartalma..!

lari

Értem.. ezt nem tudtam, akkor erre majd odafigyelek. Köszi!

000000000

egy intel 3ghz 1024K 800mhz fsb procivan 5..10% terhelést jelent a max a mach3 legalábis nálam fentebb nem nagyon megy ha a mach3 ha dolgozik....
persze memoria is sokat dob a mércén 1Gb az kel...

000000000

Én már vagy két éve nem nyúltam hozzá.

lari

Megpróbáltam!
Uninstall után a regisztrációs adatbázisból is kitöröltem a bejegyzéseket.
ezután újra telepítettem és újra is konfiguráltam a rendszert.
Most jónak tűnik....

000000000

ebben van egy buktato beálitás ami hasonlo jelenséget produkál az opredszernél mind ami nálad is jelentkezik az az a fájl index szelés kikapcsolása!
a winfos álandoan keresi a legrövidebb utat a fájlok elérésére a vinyon ha ezt megvonják töle nagyon belasul az opredszer ugy midha 100% megterhelnél a gépigényt....
http://cnctar.hobbycnc.hu/mambablack2009/soft/XP_Optimization%20mach3.txt" TARGET=_fnew>XP_Optimization mach3

000000000

nagyon szépen köszönöm ez így már nagyon fasza
enélkül nyűg a programozás  

lari

Ez magyarul nincs meg véletlenül? :)

Rabb Ferenc

A Google szinte "tökéletesen" lefordítja

000000000

Sajnálom azokat, akik a Google fordítójára fanyalodnak. Elképesztően pontatlan és magyartalan a fordítás. Ez pedig nemcsak a szakszövegekre, hanem még az általános szövegekre is igaz. A magyar és az un. indoeurópai nyelvek gyökeresen különböznek egymástól. Ez az oka annak, hogy idegen szövegek magyarra fordítása, pláne magyar szövegek más nyelvre való fordítása borzalmas[#nyes]

Rabb Ferenc

Ha valaki semmit nem ért az egészből, akkor teljesen mindegy, milyen nyelven nem érti. De ha valamit konyít hozzá, akkor már könnyebb a "lektorálás"

Csak egy rövid részlet:

1. Kattintson a jobb Sajátgép ikonra, és válasszuk a Tulajdonságok
2. Kattintson a Hardver fülre.
3. Kattintson az Eszközkezelő gombra közepén.
4. Kattintson duplán a "Számítógép".
5. Jobb klikk a Standard PC ACPI és válassza az Illesztőprogram frissítése.
6. Válassza ki a "Telepítse a szoftvert egy adott helyről (haladóknak)"
7. Kattintson a Tovább gombra.
8. Válassza ki a "Ne legyen keresés. Magam választom ki a telepítendő illesztőprogramot."
9. Kattintson a Tovább gombra.
10. Válassza ki a "Szabványos PC" a listát.
11. Kattintson a Tovább gombra.
12. Kattintson az OK gombra.

Esztet nem érteni matyar?

000000000

egyszer ha a magyar is világnyelv lesz....

000000000

valamit használ a google
én sokat használom mail ezésre kinai>>>angol>>magyar és végülis szotértek a fenti kinai uriemberel![#vigyor]
100% nincs ahoz szuper számitogép sem lenne elég a tökéletes forditásba mivel a nyelvi fejlödés nem lehet utolérni!