Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

PSoft

Ugyanebből a "fordításból":

" ******** Megjegyzés ****************************  

(A következő lépés nem lehet elvégezni, ha minden kötél szakad. Általában csak akkor szükséges,  
A laptopok, hogy változnak azok gyakoriságát rosszul, és néha nem segít. Tehát hagyja ki ezt, kivéve, ha  
everythign mást nem erősít bajt )!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"  

Vagy:

"25. Install Programok  

Ne szereljünk fel olyan program, amit nem fog használni. Csak olyan programok  
hogy hagyatkozol, amit csinálsz a számítógépen. Tartani a dolgokat  
sovány és az átlagos fogja a rendszer gyors és stabil."  

Hát...
Mint ahogy a fordítás is írja, "sovány és..." átlagon aluli.:((

s7manbs8

Ha mi mennénk a Marsra elsőnek emberes magyar építésű űrhajóval,  lehetne belőlünk világnyelv is, vagy ha sorban megnyernénk 4 foci világbajnokságot, de egyikre sem látok túl nagy esélyt. :)

000000000

"egyikre sem látok túl nagy esélyt"
ez szoftver 90% igy van ezért angol a...

Béni

A magyar nyelvről egy prezentáció. (A képeket gyorsan átlépve a szövegeket ajánlom elolvasni! Ha nem is minden igazolható tényszerűen, azért figyelemre méltó.)
http://cnctar.hobbycnc.hu/Beni/Vegyes/magyar-_nyelv.pps" TARGET=_fnew>A magyar nyelv

lari

Az mennyire járhatóbb út egy laptopnál, hogy létrehozok egy telejesn új és tiszta partíciót, felteszek rá egy szűz Win XP-t, és a MAchot? Más nem lenne rajta csak a mach. Az első partíción meg lehetne mindenféle egyébb dolog...

000000000

Kapcsolódó megjegyzésem a csevegőben. :D

Béni

A teljesen független partíción lévő független oprendszer a gyakorlatban egy külön gép, ugyanazon a hardveron. Teljesen jó megoldás, bár kicsit körülményes, ha a másikon kellene dolgozni egy-két percet, aztán vissza.
Ha erős a proci, van memória (1 Gb min.), jobb videókártya (256 mega vagy fölötte), akkor én egy virtuális gép létrehozását javaslom. Keress rá a 'virtualbox'-ra (valaha Sun volt, most Oracle). Ingyenes, magyar, USB-t kezel. A legtöbb progi fut a rá telepített XP alatt. (AC 2008 tesztelve.)

000000000

persze!
ezt igy szokás ahogy mondod mivel egy uj telepitésnél ne veszen egy nagyobb vinyo összes tartalma el...
bár ha tényleg kicsi a gép hadweres része akor csak mach érdemes feltakni ara a winfosra amin meg a vezérlésed...

000000000

akkor senki nem tud semmit a végállas kapcsolók ügyében?
Még nem jöttem rá, hogy proglamilag, Mach3 -ban hol lehet átallítani a pozicionálást, Magi féle H2-es vezérlőm van.

Köszi

fs9s63xkf

sanyike (#5451) írt két dolgot is, amiből szerintem a második lesz a nyerő!

svejk

Második LPT portot használ valaki kétirányú üzemmódban?
Tehát ahol a 2-9 lábak is bemenetek?
Minden rendben vele, vagy van buktatója?
Minden tengelynek full végállást és Home-t kell csinálnom.

Esetleg valakinek egy komplett megoldása a két párhuzamos port szétosztására?
Tehát kellene nekem hama-hama egy dupla "breakout" panel.

svejk

"Mivel a Mach3 nem észleli, hogy mely tengely mely végállására futott a gép, ezért minden végállás összeköthető VAGY-kapcsolatban és betáplálhatóak egy közös végállás bemenetbe.  

Így minden egyes tengelynek lehet saját referencia kapcsolója a referencia bemenetre csatlakoztatva. A három-tengelyes gépeknek továbbra is csak négy kimenetre van szükségük.
"

Ez tényleg így van hogy nem tudja melyik tengely és melyik irányú végállásban van???? [#wow1]
Akkor mi a sz@rért lehet a setup-jában minden végállásnak külön bemenetet konfigurálni???

000000000

Miért gondolod, hogy gond lenne vele?!
Én a laptoop-on mindkét portot (PCMCIA vagy mi) használtam/lom így gond nélkül.

000000000

Én ezt tapasztaltam (ismerős az idézet...)!

svejk

Köszi!
Akkor lehet nem is lesz szükség a második portra.
Majd csak a vezérlőket tiltom a végállásokkal, és egy bemenetre beviszem közösen, hogy a Mach is értesüljön róla.