Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

http://www.hobbycnc.hu/CNC/4DFoam/4Dlimit.jpg" border=0>

sanka74

Sziasztok! A végállásokat célszerű olyan kapcsolóval bekötni hogy alaphelyzetben zárt legyen mert ha valamilyen szakadás lesz a rendszerben akkor az azonnal kiderűl.Ehhez azonban kell az LTP kártya opto leválasztással, mert ha simán kötöd az LTP-re akkor a zárt vezetékben feszültség is (vagy zavar) indukálodhat ami megzavarhatja a számítógépet.

000000000

köszönöm valami tám pont jol néz ki szerintem igy már jo lesz

3k74cecek

Azért szerencsés lenne ha nem tennéd be egyszerre több topikba ugyanazt a kérdést. Vagy ha már betetted, akkor mindenhol nyomon követnéd.[#ejnye1]

000000000

A topic címéről jut eszembe, hogy állsz a Mach3-al? Nekem tökéletesen működik kb két éve.

000000000

Fellelkesültem forgató készítés ügyben (látván Farkas Ádám új forgatóját). Igaz én szíjhajtásost fogok készíteni.
Az lenne a kérdésem hogyan lehet ezt megvezérelni mach3-al? gondolom az A tengelyre kell programozni, de hogy állítom be az áttételt? és hogy ez körbe megy nem síkba, fokbeosztás, vagy hogyan? kell-e bele végállás kapcsoló?

000000000

Nem kell bele végállás kapcsoló. Azt kell kiszámolni, hogy 1 fokra hány lépés jut.
Nállam a szerszámbefogó áttétele 1:1, 800-as mikrolépés,800/360 = 2.22222 ezt kell beírni a motor tuning ablakába.

Révész Richárd

És a G-codba mit írsz ha mondjuk 21 fokot kell fordulni a forgatónak?
Ez nekem homályos egy kicsi, vagy nagyon.

000000000

000000000

Révész Richárd

Egy kicsit belegondoltam és rájöttem én is.
Mert ugye a motor tuningba azt adjuk meg hogy 1 fokra mennyit lépjen.

svejk

Gyakorló Mach CNC-sek.
Ha van a Z tengelynek szerszámbemérő kapcsolója, akkor azt hogy kell konfigurálni?
Az X-Y home poziciójaban van lerakva és a Z home kapcsolója helyett működik, vagy írtok hozzá valami G-kód makrot?

Riboga

Vannak erre kész makrók:

CurrentFeed = GetOemDRO(818) 'Get the current feedrate to return to later
PlateThickness = GetUserDRO(1151) 'Z-plate thickness DRO

If GetOemLed (825)=0 Then 'Check to see if the probe is already grounded or faulty
DoOEMButton (1010) 'zero the Z axis so the probe move will start from here
Code "G4 P2" ' two second delay
Code "G31 Z-20 F100" 'Z goes down a max of 20mm at 100mm/min
While IsMoving() 'wait while it happens
Wend
ZProbePos = GetVar(2002) 'get the axact point the probe was hit
Code "G0 Z" &ZProbePos 'go back to that point, always a very small amount of overrun
While IsMoving ()
Wend
Call SetDro (2, PlateThickness) 'set the Z axis DRO to whatever is set as plate thickness
Code "G4 P0.25" 'Pause for Dro to update.
Code "G0 Z6.35" 'retract Z to 6.35mm
Code "(Z axis is now zeroed)" 'puts this message in the status bar
Code "F" &CurrentFeed 'Returns to prior feed rate
Else
Code "(Z-Plate is grounded, check connection and try again)" 'this goes in the status bar if aplicable
Exit Sub
End If

Én az aqua screent használom, abba bele is van fordítva, csak a colos részeket kell javítani a screen editorral.
http://www.machsupport.com/screens.php" TARGET=_fnew>Aqua
A "mach" gombra jön elő az ablak.

3k74cecek

Ezt tőlem kérdezted?

000000000

Igen, mindig találtál benne hibákat.