Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

szuperek a motorok még egy két nap és fen is vannak a gépen

000000000

plusz négy relé kimenetet legalább  is nekem ennyi van nincs sorkapocs.....taknyolás....profin meglehet csinálni most végeztem én is vele [#taps]

000000000

Sziasztok!

Kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Most próbálok ismerkedni a mach3-mal. Van 2 éve egy gravírozó gépem, aminek DOS-os vezérlő progija van, de a gép gyártója kb fél éve eljött, fel lett újítva kicsit a gép, és feltette a mach3-at. Gyorsan hipp be is állította a gépet, hogy jól működjön, viszont természetesen nekem nem mutatott meg semmit. Egyik kérdésem, hogy a paramétereket hogy tudom lementeni, ha esetleg formázni kell a gépet, akkor ne veszítsem el a beállításokat? Tovább egy olyan problémám lenne, hogy próbálgatom a gépet a progival, ha a billentyű gombokkal irányítom a tengelyeket, akkor szupi gyors minden, viszont amikor egy munkát elindítok, akkor nagyon lassan megy. A sebességet ugye fel tudom vinni 250% (FRO), de még így is eléggé lassú. Hol tudom valahol beállítani ezt a munka közbeni sebességértéket?
Előre is köszi a válaszokat.

000000000

A beállításokat C meghajtón---Mach3 tartalmazza  ---Mach3Mil.xml néven. Ezt kimented. A mentéskori adatokat tartalmazza.

A munka sebességet a maró program határozza meg. Úgy van írva= F 500 vagy akármilyen számok az F után.  

000000000

Köszönöm. És ez az F ez melyik menüpont alatt található? Mert közbe itt próbálgattam, a sebességet át tudom írni itt a kezelőfelületemen, de ez mindig visszaáll 60-ra, amikor újra indítom a munkát. Gondolom ez az alapérték, ez lehet az F. Ezt hol találom, melyik menüpont alatt?

000000000

Ahogy írtam a maróprogram tartalmazza. Az-az a G kódok között van. Amikor a G kódot készíted, ott tudod meghatározni.
Vagy a kész maróprogramban át írogatod nagyobb számokra. ha gyorsabbat akarsz.

000000000

Általában az X és Y egyforma, a Z alacsonyabb sebességű.

000000000

jah, igen, megtaláltam, látom a programba:) Amúgy Corel-be rajzolok, és a .plt-t beimportálom a LazyCam-be, majd ott megcsinálom a g kódot, amit a mach3-ba betolok. Gondolom a Lazy teszi be a 60-as sebességet, vagy nem? Ezt ott be tudom állítani, hogy ne 60-at tegyen be?

000000000

Megtaláltam:) Gondolom a feedrate lesz az a Lazyben;)

000000000

Így van. Ott kell beállítani ahol a G kód készül. Vagy utólag megnyitod a jegyzettömbbe és át írod. Ez a nehezebb.

000000000

oké, köszönöm szépen:)

Elég furi ez nekem, hogy úgymond a mach3-ba nem lehet a fogást állítani, a másik vezérlő progiban, ott tudom állítani a fogást, így amikor ráállok egy anyagra, akkor elindítom a munkát, ha nem éri az anyagot, akkor veszek rá kis fogást, aztán addig csinálom ezt(2-3 lépés), amíg a megfelelő mélységet elérem. Erre itt nincs lehetőség, gondolom itt a megadok egy fix fogást, és a "Z"-t viszem lejjebb mindig, ha nem éri még a maró az anyagot?!

000000000

lazycam-ben mi értelme van a Cut Start magasságban? Rapid Height az az üresjárási magasság, a cut deptt az hogy milyen mélyen gravírozok, de a cut start az mire jó?

000000000

Az ojasminál jó,ahol pl:egy -Xmm mélységü zsebmarásba akarsz garvírozni vagy bármit csinálni akkor ugye nem kell a teljes -X-mélységet végig lépkedni...mig elnem éri a marás a megfelelő mélységet....itt beálított mélységnél kezd el dolgozni és onnét számolja a -megadott értéket...

000000000

értem, köszi szépen:)

000000000

jo de akkor hogyan kezdjek neki valami rajz vagy valami hasonlot skicet nem tudnátok küldeni a végálások bekötésére