Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

Mondjuk a szóban forgó idézetben javítani lehetne hogy az négy az nem kimenet hanem bemenet.

000000000

Valóban, bár nézőpont kérdése...

horcsab

Sziasztok!

Mach3 printer port problémával küzdök. 2 portnak beraktam egy Mostek8905 chippel ellátott kártyát. Ez 0x1010 hexa címen kommunikál, de a Mach3 elindításkor nem hajlandó normálisan működni, csak úgy, ha először a konfigurációban átírom a címet 0x1018-ra és vissza 0x1010-re.  
Mi okozhatja, és hogyan lehetne megoldani, hogy ne így kelljen indítani? Olvastam máshol is aki ezzel a problémával küzd, de nem jutott semmire, illetve nem kapott választ.

horcsab

Bocs, nem Mostek, Moschip!

Béni

Nem ismerem az adott eszközt, de a legtöbb kártya esetében a port címe változtatható. Ezt kéne megpróbálni.

000000000

Köszi a bemutatót Béni!
Szuper, szerteszét küldöm a haveroknak

x4rhew5r3

Pedig a 8905-sel menni kellene. Az Eszközkezelő milyen címeket hoz fel a kártyára? Általában 2 címet találsz ott. Mindkettővel próbáld meg.
A kártyával kapott drivert installáltad?

Béni

A mai flusztrált világban jólesik olykor egy ilyen propagandaanyag olvasgatása ...

s7manbs8

Mert amúgy hülyeség ?

Béni

Válasz a "Semleges csevegőben".

horcsab

Igen, megy, de a Mach3 indítása után csak címváltás követően megy. 0x1010-ről 0x1018-ra, majd vissza 0x1010-re. (Próbáltam 0x1000től, 0x1030-ig, az eszközkezelőben a 1010 és 1018 címek szerepelnek, de csak a 1010-es címen működik) Ettől kezdve megy rendesen. Próbáltam a Moschipes driverekkel, a win saját driverével is de a jelenség ugyan az. Próbáltam Nm9865 kártyával is, ugyan az a gond. (XP prof az oprendszer)

Révész Richárd

Szakik!

Időzítést lehet programozni a Mach-ban?

Azt szeretném elérni, hogy elküldöm mondjuk X100 Y30 koordinátára ott bekapcsolok egy relét(mondjuk legyen ez az M7 parancs),itt várakozik 10mp-et,relét kikapcsolom és küldöm másik koordinátára.

Remélem érthető a kérdés.

x4rhew5r3

G4 Pxx a Dwell kódja. Pl.:
G4 P10
10 másodpercet várakozik.
Nem ellenőriztem, remélem másodpercben kell megadni a "Dwell time"-t. Még arra ügyelj, hogy külön sorba írd, különben nem veszi figyelembe a Mach.
A generál konfigban át lehet állítani ms-re az időzítést.

Révész Richárd

Köszi,erre gondoltam.
Próbáltam működik.

000000000

Szevasztok!
Meg vagyok zavarodva.Nem tudom mit írjak a steps per mezőbe.A motor szabványos 1/8 fokos azaz egy fordulat 200 lépés.A tengelyek emelkedése 6,3 mm.
A "z" van egy 12/25 áttétel(25fog a motoron)Minél többször olvasom a mach pdf fájlt annál inkább belezavarodok.(mit értenek mach lépésnek,a motor 200 lépését?)
köszi